neděle 26. února 2017

Nové knižní přírůstky: Únor 2017

Přestože byl únor velmi krátký měsíc, do knihovny mi opět přibyla pěkná řádka nových knih ALE jako obvykle, ne všechny jsem si koupila sama (za což jsem fakt vděčná, jinak by moje peněženka hrozně brečela).

O co je má knihovna bohatší?



 Začnu jedinou knihou, kterou jsem si tento měsíc koupila. Je jí nový díl ze série Dublin Street od Samanthy Young - Scotland Street. Jako obvykle jsem si knihu užila, byla čtivá a já ji přelouskala hrozně rychle, snad za den dva jsem ji měla přečtenou. Nakonec ode mě dostala čtyři hvězdičky tuším. Výborná oddechovka a Samatha opět nezklamala.

Další jsou čtyři předobjednávky, které jsem dělala už hrozně dávno (anglické knížky totiž preferuju předobjednat, protože na BD jsou ve slevě a po vydání tam cena vždycky hrozně vyskočí a trvá věky, než opět spadne). První z nich je novinka od Marissy Meyer Wires and Nerve, recenzi na ní můžete najít tady.

Druhou předobjednávkou je jedna z mých nejočekávanějších knih roku 2017 - Caraval od Stephanie Garber. Snad se k jejímu přečtení dostanu někdy v březnu.

Třetí je pak Long Way Home od Katie McGarry, třetí díl ze série plné motorkářů. Pěkných, svalnatých, sexy motorkářů.

Poslední předobjednávkou byl The Wish Granter - druhý díl Stínové královny od C.J. Redwine. Na převyprávění Rumplcimprcampra se hrozně těším (a na cestě mám i Ravenspire svíčku).

Další čtyři jsem dostala výměnou za záložky. Tři knihy byly z jedné série, která u nás překvapivě propadla a byl vydán jen první díl - jedná se o sérii Havraních chlapců od Maggie Stiefvater. První díl jsem dostala k Vánocům od tajného Santy, takže když se mi naskytla příležitost získat The Dream Thieves, Blue Lily, Lily Blue a The Raven King neváhala jsem.

Čtvrtou vyměněnou je Isla and the Happily Ever After od Stephanie Perkins. Celá série má nádherné obálky a na cestě mám už i druhý díl Lolu - neptejte se mě proč jsem si nejdříve pořídila třetí díl, taky to nevím. Pokud vše vyjde jak plánuji, tak je všechny v březnu přečtu.

A poslední dvě knihy jsou recenzní výtisky. Prvním z nich je Vysoká hra od Kay Hooper od nakladatelství Omega, kterou zrovna čtu. Druhou je pak Vášnivý lhář od Christiny Lauren, nejnovější počin spisovatelského dua. 

Co jste si za únor pořídili vy?


4 komentáře:

  1. Nepořídila jsem nic, ale k svátku jsem dostala Štvanici od Janet Evanovich a na recenzi Toskánské věže od Carol M. Cramové :)
    Jenom k Havraním chlapcům: Argo sérii nepřestává vydávat proto, že by o ni nebyl u českých čtenářů zájem. Zájem by byl, a veliký. Podle jejich odhadů na základě četnosti dotazů ohledně vydání druhého dílu knihu četlo několik tisíc lidí (psali myslím o pěti, ale nejsem si jistá). Ale prodeje tomu neodpovídaly. Za to, že u nás další díly nevyjdou, můžeme "děkovat" internetovému pirátství.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluju je nekoupi! Jednou se k tomu taky dostanu :D
      Jo takhle, vůbec mě nenapadlo si to vygooglit, než začnu šířit desinformace :D je škoda, že to nedovydali.

      Vymazat
    2. Určitě! :D
      Nevadí, od čeho máš nás, čtenáře :D Jo, no... Škoda každé nedovydané série.

      Vymazat
  2. Moc pěkné kousky :) Těším se na tvoji recenzi na Caraval a The Wish Granter :) Stínová královna se mi nelíbila, ale ještě to nevzdávám a chci zkusit i pokračování :) Já si pořídila Rudý úsvit a Mrazivý oheň :)

    OdpovědětVymazat