pátek 28. prosince 2018

Manga #1 - Fullmetal Alchemist I. (Ocelový alchimista)

Pokud jste četli mé měsíční shrnutí, mohli jste si všimnout, že každý měsíc se tam objevuje nějaká manga.

Mangu miluju od doby, kdy jsem jí objevila, což je nějakých deset let nazpátek a vždy se snažím každý měsíc něco přečíst. Za tu dobu jsem přečetla stovky různých mang, některé dobré, některé skvělé a některé otřesné a k některým se vracím stále dokola a dokola.

Zrovna k Fullmetal Alchemist jsem se ale nikdy nedostala. Ani nevím proč. Viděla jsem oboje anime a milovala jsem to. Bylo to jedno z prvních anime, které jsem viděla a je to součást mého dětství. Když jsem dostala nabídku spolupráce s nakladatelstvím Crew, věděla jsem, že už to dál nemůžu odkládat.

A víte co?


Nešlápla jsem vedle. Pořád je to naprosto boží! Od první stránky jsem se do toho zase zamilovala a úplně jsem se vrátila zpátky do dětství. Vybavila jsem si svůj starý pokoj a starý stůl, u kterého jsem seděla a sledovala anime, tehdy ještě na klasickém počítači.

Fullmetal Alchemist 1 - 0
Je těžké říct, o co jde, aniž bych cokoliv důležitého prozradila. Máte tam Eda, který je státní alchymista a jeho bratra Ala, který.. jak to říct.. chodí v brnění. A vy sledujete jejich dobrodružství. Pozorujete jejich hon za určitým předmětem z určitého důvodu, o kterém si musíte sami přečíst.

Samozřejmě tam jde ale o mnoho víc. Jako někdo, kdo viděl anime, vám můžu říct, že to bude jízda! Sice si toho už spoustu nepamatuju, ale je skvělý vidět všechny ty maličkosti, které pak budou hrát velkou roli.

Mám tři nejoblíbenější manga/anime postavy - Naruto, Natsu (FairyTail) a Eda z FMA. Proč? Protože měří asi stejně tak jako já a je to taková malá výbušná koule, která si nenechá nic líbit. Všechny jeho výlevy o výšce naprosto chápu a dokážu se s nimi ztotožnit.
(Jo a tu jeho funko figurku nutně potřebuju!)

Celkově je FMA hrozně vtipná i v situacích, kde by to člověk fakt nečekal.

Obvykle jde vidět, že první díly mangy mají ještě trochu nevykreslený styl ilustrací, ale tady jsou boží hned od začátku.

První díl jsem přečetla během chviličky a hned bych si dala maraton a rovnou se mrkla na obě anime znovu.

1 komentář: