středa 6. prosince 2017

Co by mělo být zfilmováno

Protože filmových zpracování není nikdy dost, tak jsem vybrala sedm knižních sérií, co by si zasloužili dostat se na stříbrná plátna kin. I když je pravda, že seriálové zpracování by bylo asi mnohem (ale mnohem!) lepší, protože to by dalo všemu mnohem větší prostor (a hlavně my bychom mohli vidět více a častěji vidět naše oblíbené hrdiny).


Měsíční kroniky
No, uznejte! To by bylo epický! Vidět to všechno.. a všechny! Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších sérií a rozhodně bych nepohrdla filmovým zpracováním! To by bylo tak EPICKÝ! Vesmír, Měsíc, kybernetika, Kai a Thorne!

Dvůr trnů a růží
Tohle asi nepotřebuje moc slov! Největší problém by asi byl ale s hledáním herce, který by ztvárnil Rhysanda. Nenapadá mě nikdo, koho bych chtěla, aby ho ztvárnil. Možná je to skoro až nadlidský úkol najít někoho, kdo by vyhovoval všem, ale i tak by to rozhodně stálo za pokus.

Skleněný trůn
Viděla jsem zprávy, že se chystá seriál, ale už je to celkem doba, tak nevím, jestli to pořád platí, nebo jestli to padlo.  Ale tohle bych v seriálové podobě chtěla vidět asi víc, než Dvůr, protože tady bych se snadněji smířila s herci. A po mém zklamání s ACOWARem jsem hlavně trochu víc nakloněná Trůnu.

Eragon
Já vím, já vím. Film už je. Ale uznejte - ten za moc nestál. Chtělo by to fakt hodně propracovanou verzi, s lepšími efekty, lepším scénářem, a hlavně verzi, která by se více držela knižní předlohy.

Šest vran
Co jsem tak viděla, tak tuhle knížku četli snad skoro všichni. A na filmovém plátně by to rozhodně mělo úspěch! Už si představuju ten naprosto epický soundtrack ve stylu Pána prstenů nebo Harryho Pottera, který by film doprovázel. Úplně mám husí kůži!

Illuminae
Věřím, že kouzlo knížky by se vůbec neztratilo, kdyby se to převedlo na film. Akční scény by byly ještě akčnější a celkově by to byla taková ta pomyslná třešnička na dortu! Obzvlášť pokud by do hlavních postav (ehm. mužů) vybrali nějaký fakt krásný herce.

Temnější tvář magie
To jedno černý oko by bylo asi trochu děsivý, ale stálo by to za podívanou! TVM je jedna z těch nejoriginálnějších knih, které jsem kdy četla a rozhodně by si zasloužila být zfilmovaná. Všechna ta magie, Kellův kabát, tři Londýny!

Strážci času
Tohle byla moje nejoblíbenější série, když jsem byla mladší a tolikrát jsem si představila jak je zfilmovaná! Pokud jste to ještě nečetli, přečtěte si a pak si zoufejte se mnou (hint: jako jednu z hlavních postav jsem si vždy představovala Joshe Hutchersona - můj první herecký crush).

A co vy byste chtěli vidět zfilmované?

4 komentáře:

  1. Měsíční kroniky by byly úplně nej... 😍
    Dvůr: animák to jistí 😂
    Já bych třeba ráda viděla zfilmovanou i Selekci... (ehm, jo, mně se líbila, ehm) a když už jsme u toho, Stmívání by si taky zasloužilo lepší filmy.
    Taky bych ráda viděla zfilmovaný Kostičas. To by se mi snad i mělo splnit. Ikdyž... těžko říct. Jsou zakoupená práva (už možná tři roky) a informace v podstatě žádné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když už jsme u Stmívání, tak Hostitel by si to zasloužil taky :D
      A hele, filmová Selekce by mohla být lepší než knížka!
      Kostičase by to chtělo, aspoň bych si ho tak už konečně přečetla :D

      Vymazat
    2. Hostitele zfilmovali docela úspěšně. Moc se mi ten film líbí.

      Já bych moc ráda viděla zfilmované Bratrstvo černé dýky.

      Vymazat
  2. Mně se vůbec - ale vůbec - nelíbí herci, které lidé v "dream castech" zařazují na Rhysanda. Přijdou mi takový... divní. :D Já bych byla nejraději za Ramina Karimloo aka Rhyse, ten by mi jako high lord Nočního dvorů vůbec nevadil. :D
    Ve skleněný dvůr taky doufám, Eragon by si to zasloužil. Zbytek jsem ale zatím nečetla. :)

    OdpovědětVymazat