neděle 9. července 2017

Nové knižní přírůstky: červen 2017

Knižní přírůstky za červen můžu vyjádřit jedním slovem. Ups. (ale většina není moje chyba, vážně! přísáhám!)

Já to mám většinou tak, že když jsem ve stresu, tak ráda nakupuju, abych si udělala radost. A protože tohle zkouškový bylo dost stresující, tak jsem si taky dopřávala. Na počet mnou nakoupených to ale ve výsledku není zase tak zlý. (dopřávala jsem si ale nejen v knihách, ale i ve výtvarných potřebách. ups na druhou).


Začnu těmi českými.

Jako první tady mám přírůstky od Albatrosu v rámci spolupráce na Humbooku. V ambasadorském balíčku jsem dostala Oko za oko od Jenny Han, která je jedním z letošních hostů.

Další je Falešný polibek, který jsem četla společně s některými z Vás v rámci společného čtení. Recenze bude snad už brzy (jen je třeba se dokopat k napsání, a abych pravdu řekla, nějak k tomu nemám vůbec inspiraci a hlavně náladu).

Na albatrosácké merendě jsem si ukořistila Lásku & Gelato, která je jako stvořená na letní čtení. Další kořistí pak bylo Po zemi bloudím dál, po které jsem pokukovala už od doby, co vyšla v angličtině. Ani ta obálka mě neodradila.

Od Euromedie jsem dostala Zázračný úklid v rámci  nového projektu, který rozjíždí. Na konci měsíce (tuhle deadline berte s rezervou :D) čekejte článek s tím, jak mi to šlo a jestli to se mnou vůbec něco udělalo.

Možná jednou jsem dostala na recenzi od Yoli a můžu vám slíbit, že nebudete litovat jestli si jí přečtete. Tato knížka patří mezi mé nejoblíbenější vůbec.

Poslední recenzák je pak od Slovartu - Hlavně to nikomu neříkej. Taky už jí mám přečtenou, jen se musím dokopat k sepsání recenze. Ve zkratce, úplně mě to nezaujalo.

Co v mé knihovně nemohlo chybět, je nové vydání Kamene mudrců (i když jí mám ve stejném vydání v angličtině :D #potřebujusestímasiužléči)

Další dvě jsou z Levných knih, takže to nebyl žádný drastický zásah do peněženky. Prvním úlovkem je Počátek, který jednu dobu měl reklamu všude.

Druhým úlovkem je Jaro rebelů, druhý díl zamýšlené hexalogie (? no každopádně má dílů být šest a už se čeká jenom na ten poslední). Pochybuju, že u nás někdy dovyjde i ten zbytek, ale když už jsem měla doma první díl v češtině a druhý byl za hubičku, tak jsem to tam nemohla nechat. Trochu mě mrzí, že jsem rok nepočkala s koupí toho prvního, abych místo jedný hubičky měla dvě.

A nějak se ke mě dostaly i Topíme se v sobě (druhý díl, ve slevě, nekup to), Kosmonaut z Čech (chci vědět, jestli to stojí za ten hype) a Rekviem za Pluto (na bookclub, za moc to ale nestálo).

Přesunuje me se na anglické!

To tady mám Lord of Shadows, pokračování Paní půlnoci, kterou jsem náhodou taky získala skoro za hubičku. Možná tak za hubičku a půl.

Nějakou náhodou se mi podařilo zaujmout i zahraniční nakladatelství a tak jsem získala pět anglických knih od nich.

Od Crown Publishing jsem dostala The White Fur, The Little Paris Bookshop, arc The Little Paris Bistro a The Planter's Wife.

Od Putnamu jsem pak dostala The Light We Lost.

Uvidíme, jak se mi budou líbit a snad budou stát za to :D

Dál jsem nemohla odolat novince od autorky Uvnitř mé hlavy - Eliza and Her Monsters. Díky nějakýmu erroru na BookDepository jsem jí získala za předprodejovou cenu (nestěžuju si, mohlo by se to tak stávát častejc). Mám jí rozečtenou a je to bomba a rozhodně jí doporučuju.

Po Wintersongu jsem toužila už dlouho a tak jsem se po úspěšných zkouškách odměnila. Vím, že brzo vyjde i v češtině, ale pak bych musela čekat na druhý díl, než ho přeloží a to se mi nechce.

Strange the Dreamer je také odměna ode mě pro mě za zkoušky. Jsem k sobě fakt štědrá. Ale... člověk se potřebuje pochválit.

A jako poslední je P.S. I Still Love you, našla jsem jí na bazaru za super cenu. Neber to. Už mám na cestě i první a třetí díl.

No, jak jsem říkala. Ups.

14 komentářů:

  1. Tak to je teda pěkná hromádka. :)) Knihy vypadají zajímavě a hned několik bych si chtěla přečíst. Přeji příjemný čas s knihami a bude se těšit na recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu mě mrzí, že je tak velká :D už to nemám kam dávat.

      Vymazat
  2. Láska & Gelato je super, Počátek jsem nedávno (relativně, už to budou dva měsíce) taky pořídila. Brzy očekávám Falešný polibek a Caraval kvůli společnému čtení. Na Píseň zimy těším, vypadá dobře :) Kosmonaut z Čech a Harry Potter na mě teď útočí odevšud, takže ačkoliv jsem je původně neplánovala, asi nakonec stejně neodolám :D

    Já doufám, že CooBoo u Strange the Dreamer zachová tuhle nádhernou obálku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se Kosmounautovi a Harrymu původně chtěla vyhnout, ale nedalo mi to :D

      To doufám! Mohli by i udělat ty modrý hrany stran, ale to už bych chtěla asi moc :D

      Vymazat
  3. Oko za oko bych si taky ráda přečetla a nový díl HP už je na cestě ke mně. :) ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná kupka :) pár těch anglických mě láká, ale znám se... raději si počkám na překlady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych šla do tý angličtiny :) ono je to snažší než to vypadá

      Vymazat
  5. Taková krásná hromádka! Tak ať se všechny líbí :))

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé knihy většina z nich mě taky láká. :) Především Falešný polibek. :) Přeji pěkné čtení. :)

    OdpovědětVymazat