neděle 4. června 2017

Nové knižní přírůstky: Květen 2017

V roce 2016 jsem si kupovala spoustu knih, které jsem nepotřebovala a prakticky ani nechtěla, protože byly prostě ve slevě. V roce 2017 jsem se s nákupem nových knih dost držela a většinou jsem nepřetáhla své "předsevzetí" - nekoupit si více než tři knihy měsíčně. No.. v květnu se to mírně zlomilo a já si v něm koupila více knih, než v předchozích čtyřech měsících. Kdo je na vině? Samozřejmě, že Svět knihy. Aneb jak mi do knihovny přibyly další dvě desítky knih.

Ale abych zase nelhala, ne všechny jsem si koupila sama. A taky jich není dvacet, ale "jenom" patnáct.

Co jsem si tedy pořídila?





Začnu asi knihami ze Světa knihy.

Klasicky má první zastávka vedla do Euromedie, kde byly velké slevy a já prostě neodolala. Vzala jsem si tam Jen jeden den a Jen jeden rok od Gayle Formanové, protože nekup je za takovou cenu.

Pak jsem neodolala Hemingwayovi - jeho Stařec a moře mě nezaujal a nelíbil se mi, ale dávám mu ještě jednu šanci (jestli se někdy dostanu k četbě) - a vzala jsem si jeho Povídky.

Rovnou jsem si tam i vzala Násobky sedmi o které jsem toho hodně slyšela, ale normálně bych si jí asi nekoupila. Vidíte co se mnou dělají slevy?

Moje guilty pleasure knížky jsou historický romance. Jsou kýčovitý a všechny jsou vlastně skoro stejný, ale prostě mě to baví. Proto jsem si vzala Jak překvapit lorda Jacka.

Tím končí mé nákupy v Euromedii a přestože jsem si tam koupila pět knížek stálo mě to, jako kdybych si koupila jednu "normální" knížku. No neberte to!

Pak přišla na řadu návštěva stánku Slovartu, kde jsem dostala Paní půlnoci + Chlapce na vrcholu hory a Chlapce v pruhovaném pyžamu do Johna Boyna na recenze (Pyžamo mám už skoro dočtené, takže recenze bude brzo.. snad. #zkouškyjsouzlo). Samozřejmě jsem si je i nechala podepsat a byla na Boynově přednášce, která byla výborná. John řekl hodně zajímavých informací a co mi nejvíce utkvělo na mysli byla tato jeho věta: kniha by neměla mít dobrý nebo špatný konec, kniha by měla mít pravdivý konec.

Nakoukla jsem i do antikvariátu Fryč a ani odsud jsem neodešla s prázdnou - objevila jsem tam nádhernou illustrovanou edici Společentva prstenu a to nešlo tam nechat. Prostě nešlo. Akorát teď si budu muset někde koupit i další dva díly v této edici, aby si to sedělo. #problémy

A nakonec přišla řada na návštěvu Hostu. Koupě Hany byla samozřejmostí (před vstupem na Svět knihy jsem hrdě prohlašovala, že si tam koupím jen jednu knihu a tou bude Hana. to nevyšlo), protože jsem se účastnila Bookclubu s @bookscalling, kde květnových hostem byla právě Alena Mornštajnová, hrozně milá a inspirativní dáma/paní/cochcete.

Tímto nákupem skončila má páteční návštěva, ale mě to nestačilo a já se na místo činu vrátila i v sobotu a opět jsem zavítala do Hostu, tenrokrát pro Všichni ptáci na nebi, na kterou se hrozně těším.

Se Světem knihy se váže i další kniha, tu jsem si naštěstí nekoupila, ale dostala - tou jsou Závěje, protože její autorka byla v tu dobu v Praze právě na Světu knihy a já měla možnost se s ní setkat, jak už jsem psala v jednom z mých dřívějších článků.

Tímhle už vážně končí kapitola Světa knihy. A zbývají jen tři knihy.

První z nich je Diabolic od S.J. Kincaid, kterou jsem dostala výměnou za záložky.

A poslední dvě byly předobjednávky, takže jakoby nic vlastně. První z nich je (samozřejmě) ACOWAR, který jsem si stihla přečíst ještě dříve než mi kniha došla aneb #evidetněbydlímještědálnežvNarnii,asijsemsepřestěhovaladoMordoru.

A druhou je pak novinka od Renée Ahdieh - Flame in the Mist, což má být převyprávění Mulan tuším (ale každopádně je to inspirované a zasazené do prostředí Japonska nebo Číny).

A co jste si za květen pořídili vy?


6 komentářů:

  1. Veľa krásnych prírastkov :-) Polnočná dáma mi tento mesiac tiež prišla a oneldho sa do nej pustím, som zvedavá aká kniha bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jí začala číst loni v AJ a byla bezva! (pak mě přerušil ACOMAF a nějak jsem se k ní nevratila :D)

      Vymazat
  2. Přemýšlím, jestli jsem si v květnu vůbec nějakou knihu pořídila - Svět knihy nevyšel. Je ale pravda, že jsem si před pár dny jednu knihu objednala a k tomu jsem za maturitu od školy obdržela poněkud větší množství knižních poukázek, takže mě jedna hromádka čeká. Ale to už bude v červnu, naštěstí. :D Jinak ten Hemingway vypadá úžasně - mě jen štve, že stále nevím, zda si ho pořizovat v téhle krásné edici, nebo v angličtině. :)

    http://jaderna-knihomolka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně klasiky asi raději v češtině (a to se považuju za dobrého angličtináře :D) - i když je pravda že v knihovně mám klasiky tak půl na půl anglicky a česky. Přijde mi, že v češtině tam člověk dokáže pochytit víc detailů a takových těch maličkostí co dělají klasiky klasikami :)

      Vymazat
  3. Moc pěkná sbírka přírůstků :) Ta spousta knih a levné ceny na Světě knihy, to prostě lákalo k nakupování :) Pořídila jsi si pěkné kousky :) I ty v angličtině :) O Diabolic jsem slyšela, že snad má vyjít u nás :) Bylo by to skvělé :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Naštěstí to mojí peněženku ani tolik nezabolelo :D
      Diabolic zní hrozně zajímavě! Těším se, až se k němu v létě dostanu :)

      Vymazat