neděle 11. června 2017

Co a kdo stojí za přeložení? #3

Po více než půl roce se vracím s několika autory, kteři by si zasloužili přeložit. Tentokrát je to taková letní edice plná autorek romantik, ať už YA nebo klasik.

Část #1
Část #2




1. Mariana Zapata

Mariana píše skvělé romantiky, které se od ostaních dost liší. Knihy mají dvojnásobnou až trojnásobnou délku a hlavní hrdinové se do sebe nezamilují během prvních pěti stránek. U Mariany si dávají pěkně na čas a my jako čtenáři máme možnost pořádně jednotlivé postavy poznat a vidět, jak se jim buduje jejich vztah. U Mariany nečekejte žádnou instalove.
(Za mě doporučuju hlavně The Wall of Winnipeg and Me)


2. R.S. Grey

Rachel píše hrozně čtivě a s takovou lehkostí a nadhledem. U některých jejich knih se budete smát na hlas a u jiných Vám ukápně i slzička. Teď během zkouškového jsem přelouskala asi čtyři její knihy a rozhodně stojí za to - Anything You Can Do byla naprostá bomba!
Teď nedávno vyšla její novinka The Foxe & The Hound a rozhodně se do ní pustím co nejdříve.


3. Kasie West

Kasie píše takové ty typické YA klasické romaňtárny ze střední. Nedávno u nás jedna její kniha vyšla, ale je tu další od ní, která by si to také zasloužila - P.S. I like you. Je to typicky sladký a roztomilý, ale i přesto že je to kýčovitý, tak Vám to tak připadat nebude.


4. Jen Wilde

Kniha Queens of Geek vyšla nedávno a rozhodně stojí za přečtění. U tohoto případu můžu s čistým svědomím říct, že to není nic typického. Je tam řada rozdílných postav, kde každá má své problémy - ať už s orientací nebo třeba s úzkostmi.


5. Jen McLaughlin 

Série Out of Line patří k mým oblíbeným - je to trochu kýčovité, ale je to tak čtivé, až to bolí. Perfektní na léto, když si potřebujete oddychnout a začíst se do příběhu se svalnatým hlavním hrdinou.


Četli jste některou z nich?

2 komentáře:

  1. Skvělý článek a tipy na knížky :) Nečetla jsem ani jednu, ale určitě některou z nich plánuji zkusit :) Doufám, že budu také nadšená :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sice nejde o letní romantiku, ale ještě jsi ji nezmínila. ^.^ Myslím si, že na současné české překladové scéně by mohla mít úspěch fantasy kniha, která by byla na pomezí YA a adult, proto mě napadá Poison Study. YA fantasy mi přijde na vrcholu (nebo spíš za ním?) úspěchu, ale přitom se stále drží. Kdyby Talpress více protlačoval své knihy nebo by byla reklamní kampaň i na Vicious (Neobyčejní), nejen na autorčiny jiné knihy... Taková myšlenka do prázdna. ^.~

    OdpovědětVymazat