úterý 5. února 2019

Recenze: Polibek jako dezert od Poppy J. Andersonové

a 1/2

Autor: Poppy J. Andersonová

Název: Polibek jako dezert

Nakladatelství: Ikar

Rok vydání: 2019

Počet stran: 320











Milá oddechovka, po které budete mít chuť dát si něco sladkého na zub.



 Polibek jako dezert je volné pokračování Tajná přísada láska. Stejně jako u prvního dílu mě nalákala samotná obálka a ani jsem nepotřebovala číst anotaci. Prostě jsem věděla, že jí chci.

Hlavní postavou je šéfkuchař Nick, se kterým jsme se již setkali. Nick šéfuje Knight's a dává si dost záležet na tom, jaké vyházejí recenze a jak lidé jeho pokrmy vnímají. Jednou se však stává, že recenze není pozitivní. A Nick to nebere dobře. Vydává se do redakce, aby záhadného autora našel a pořádně si to s ním vyřídil.

Překvapení pro něj je, když zjišťuje, že osoba skrývající se pod iniciály je vlastně žena. Claire. Britka. Gurmánka. Nick mění strategii a rozhoduje se, že Claire přesvědčí o tom, že umí vařit. Že je originálním a neotřelým kuchařem. A pokud se rozhodne sepsat novou recenzi, tak jí zařídí rozhovor se svým učitelem.

Když se na zápletku podíváte, tak to není nic složitého a to je na tom to hezký. A hlavně, zabírá to. Knížka se hrozně snadno čte. Místy se mi zdála trochu pomalejší, nudnější, ale autorka umí psát tak, že mi to tak v tu chvíli ani nepřipadalo.

Děj nepřekvapí, je to taková ta typická oddechovka, kterou si chcete přečíst, abyste se odreagovali a nemuseli nad ničím příliš přemýšlet. Má to náznaky hate-to-love romantiky, ale úplně bych to tak nenazvala. Rozhodně se ale ze začátku neměli moc v lásce. Jejich vztah taky nebyl úplně instalove, ale že by to postupovalo pomalu, se taky říct nedá. Na můj vkus to bylo trochu moc rychlé, ale mohlo to být i horší.

Otázka jednoho problému mě překvapila a donutila mě si o tom najít víc informací. Takže jsem se dokonce i naučila něco nového.

Knížka je plná nápadů na pokrmy a dokonce se tam nachází i dva recepty. Po jejím dočtení jsem měla chuť si je vyzkoušet, ale naštěstí pro mě (a pro mou kuchyň) bylo už pozdě večer.

Pokud jste si v předchozím díle oblíbili hlavní postavy, tak se objevují i zde. Bylo to sice jenom na pár stránkách, ale i tak bylo hezké znovu se se "starými" známými vidět a zjistit, jak na tom jsou, jak se mají. Taky by mě zajímalo, koho uvidíme v dalším pokračování. Mám několik adeptů, o kterých bych si ráda přečetla.

A poprvé jsem si přečetla autorčin medailonek! Doporučuji to udělat i Vám, překvapivě jsem zjistila, že autorka je v Německu úspěšná a prodala přes milion výtisků! Klobouk dolů.

Suma sumárum, Polibek jako dezert je milá oddechovka, od které dostanete přesně to, co čekáte. Zabaví, potěší, donutí váš zhřešit. Díky své obálce je i krásným doplňkem knihovny.

2 komentáře:

  1. Vypadá to jako dobrá oddychovka, jednou za čas dostanu na něco takového chuť, naposledy jsem četla na odreagování Papírovou princeznu, tak příště si dám třeba tuhle knížku. :-)
    Fandom Before Blood

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, kniha mě hlavně zaujala svou krásnou obálkou. :) Až potom mě zaujala i anotace.
    Děkuji za recenzi, přesvědčila mě, že bych si knihu chtěla opravdu přečíst.:)

    OdpovědětVymazat