úterý 3. července 2018

Letní TBR

Léto je tu, tří měsíční volno s ním a já mám spoustu knih, které bych si chtěla přečíst! Je to trochu ambiciózní list a určitě se od něj částečně odchýlím (třeba na recenzáky, nebo na něco, co mě zrovna trefí do nosu). Chci opět snížit počet nepřečtených knih z mé knihovny a zároveň si některé série a tituly přečíst znovu!

Co všechno si chci přečíst?




Znovu přečíst bych si chtěla tři série a tři samostatné knihy.

Harry Potter - rereading

Netřeba moc komentovat. Tohle je prostě srdcovka, kterou si s radostí budu číst znovu a znovu.

https://is4-ssl.mzstatic.com/image/thumb/Publication62/v4/c1/57/d2/c157d2bc-4d2c-6dfc-ae2e-6440a64980e7/source/225x225bb.jpg

Měsíční kroniky - rereading
Hrozně mi chybí ten svět a chtěla bych se do něj zase vrátit.

Související obrázek

I'll Give You The Sun - rereading
Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec a jsou to nějaké dva roky, co jsem jí přečetla, tak je načase se k ní vrátit.

Výsledek obrázku pro i ll give you the sun

Eragon - rereading
Naposledy jsem sérii četla, když vyšel poslední díl, takže někdy dávno ve starověku na střední. Nějak na ní v poslední době mám chuť, takže na ní brzy dojde.

Výsledek obrázku pro eragon


Hostitel - rereading 
Stmívání jsem milovala, když mi bylo tak dvanáct, ale ta láska mě s věkem opustila. U Hostitele mě to ale stále nepřešlo a miluju to. Pořád a stále. #teamjared

Výsledek obrázku pro hostitel


Elantris - rereading
Tohle je jediná knížka, co jsem od Sandersona četla a chápu proč ho všichni tak obdivují. Je čas na nějaký ten šestý sedmý rereading.

Výsledek obrázku pro elantris

Jako by tohle nestačilo, tak si chci přečíst i řadu jiných knížek, které na své první přečtení teprve čekají.

Naslouchač a Faja
Neslyšela jsem snad nic jiného než chválu. Trochu z toho mám obavy, protože když je něco takhle hypované, tak se mi to většinou nelíbí! Uvidíme!

Výsledek obrázku pro naslouchač


Flame in the Mist a Smoke in the Sun
Druhá duologie od Reneé Ahdieh tentokrát zasazená do Japonska! Mé nadšení trochu zkazila naprosto odporná obálka druhého dílu, ale snad to první díl napraví!


Výsledek obrázku pro flame in the mist

Strange the Dreamer
Za pár měsíců vyjde v češtině (tuším jako Snílek neznámý), což je pro mě známka, že už bych si to konečně měla přečíst!


Výsledek obrázku pro strange the dreamer

Neobyčejní
Tuhle jsem od Káji dostala na Vánoce a od tý doby jí pořád slibuju, že si jí přečtu! Tak teď v létě to napravím! V.E. Schwab je ale naštěstí sázka na jistotu.

Výsledek obrázku pro neobyčejní


And I Darken
Knížku jsem začala číst asi před rokem, ale pak přišlo zkouškové nebo tak něco, já přestala číst a pak jsem neměla náladu se k ní vrátit. Taky za chvíli vyjde v češtině, takže je načase jí dočíst!


Výsledek obrázku pro and i darken

Sníh nebo popel
Autorka bude na Humbooku, tak si to chci přečíst, ale mám z toho obavy. Většina lidí to kritizuje a na tom asi něco bude. To nemluvím o druhém dílu.


Výsledek obrázku pro sníh nebo popel

Tisíc kousků tebe
Opět, autorka bude na Humbooku, tak si jí chci přečíst! Ta krásná obálka není na škodu.

Výsledek obrázku pro tisíc kousků tebe


Muffin a čaj
Český autor, na jehož knihu jsem neslyšela snad žádnou kritiku! Snad mě Addairova prvotina také nezklame.


Výsledek obrázku pro muffin a čaj

Temná krása a Zrádné srdce
Druhý a třetí díl Falešného polibku. První díl se mi moc líbil, tak se musím dozvědět i to, jak to celé vlastně skončí.


Výsledek obrázku pro temná krása

Nevernight
Knížka, kterou Jay Kristoff napsal bez Amie, sklízí v zahraničí úspěch! Prý je to krvavé a naprosto úžasné! Posoudím a uvidím!


Výsledek obrázku pro nevernight

Upřímně, mohla bych pokračovat dál a dál! Tohle je teď nejvýše na mém TBR listu a snad se k většině z nich v létě dostanu. Ale jak se tak znám, tak do toho zařadím i spoustu contemporary romantik (které jsou jako dělané na léto) a nestihnu tak přečíst všechno z výše vypsaných.

Povězte mi, dokážete se držet svých TBR listů? Já se v tom postupně lepším, takže si myslím, že k velké většině z těhletěch knih se fakt dostanu!

A co plánujete v létě číst vy?

6 komentářů:

  1. Naslouchača mám tiež v pláne, Sníh nebo popel som nedávno dočítala a teraz plánujem dvojku :D Držím palce, aby sa ti vydarili ako rereadingy tak aj čítanie nových príbehov :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Naslouchače budu také číst a upřimně obdivuji tvůj TBR, tolik knih bych asi nedala. Já když si nějaký seznam udělám, tak ho splním tak napůl. Jinak se budu snažit dohnat recenzní resty a snad i něco z mé vlastní knihovny. A taky spoustu komiksů a mangy. :)
    Dosti mě zaujal Jay Kristoff, protože jak na youtube tak i na goodreads na něj čtu jen samou chválu, až se divím, že u nás vychází jen trilogie Illuminae.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já čtu rychle, takže je to i víceméně reálný, na ty tři měsíce, ale určitě se od toho částečně odkloním :D
      Na mangu se chystám taky, mám spoustu nových dílů, co na to čeká :D
      Taky mi to přijde zvláštní, ale třeba to brzy přijde! Teď ta jeho nová vypadá, že by mohla zaujmout české nakladatele víc, než ty jeho předchozí :)

      Vymazat
  3. K Hostiteli bych se chtěla taky brzy (výhledově... :D) dostat, Sníh nebo popel, Tisíc kousků tebe a Grišu budu číst fakt brzy, protože Humbook, a Naslouchače, Muffin, Zrádné srdce a všechny druhé (a třetí) díly. Momentálně čtu Projekt Kronos a super. Plus bych ještě ráda stihla Z kouře a kamene, a nedávno jsem vyhrála Poslední Namsaru, tak jsem dost zvědavá...
    A až vyjdou, budu číst i Snílka Neznámého a Dceru temnoty (And I Darken). :)
    Tak trochu nechápu, proč u nás Flame in the Mist ještě nikdo nevydal :D

    OdpovědětVymazat
  4. Sníh nebo Popel právě čtu a nemůžu říct, že bych z toho byla nějak odvařená, nu uvídíme, třeba mě to ještě překvapí. Muffin mě už taky nějakou tu dobu láká, docela mě děsí, že jsem na to neslyšela žádnou kritiku a duologie od Renné Adhieh? To musím prozkoumat! děkuji za tipy ;)

    OdpovědětVymazat