středa 2. května 2018

Wrap up - březen 2018

Já vím, já vím. Je květen a já teprve přidávám wrap up za březen. Ale zase těch knížek bylo požehnaně hodně a mě se nechtělo to sepisovat :D
Jak jsem v březnu stihla přečíst 20 knížek (i když dvě z nich jsou dětské), chodit do práce, psát bakalářku, kreslit, mít nějaký ten sociální život a spát, to fakt nevím.




1. The Yetti Files - Kevin Sherry ****
Tenhle roztomilouš byl v OwlCrate Jr. a bylo to fakt rozkošný. Krásně ilustrovaný příběh o Yettim, který žije sám a jede na rodinnou oslavu a přitom se snaží vyhnout zlotřilýmu novináři.

2. The Smallest Part - Amy Harmon ***
Amy Harmon mě naprosto okouzlila svou knihou Making Faces, ale tohle bylo hrozně průměrné a nijak zvlášť mě to nezaujalo. Upřímně, anotace byla mnohem zajímavější.

3. Blue - Amy Harmon **
Tohle bylo už skoro vyloženě špatné. Nečetlo se to dobře, zápletka mě nijak nezaujala a prostě se mi to nelíbilo. Téma láska mezi učitelem a žákem je takové moje guilty pleasure, ale tohle bohužel vůbec pleasure nebylo.

4. Chasing Mrs. Right - Katee Robert ****
Další ze série guilty pleasure knížek. Tohle byl rereading po asi pěti letech a už se mi to nelíbilo tolik, jako dřív, ale jako oddechovka to bylo bezva a splnilo to svůj účel. 

5. The Birthday List - Devney Perry ****
Nedávno vydaná kniha, která mě dokázala rozbrečet. Bylo to dojemný, takovým tím nekýčovitým způsobem. Myšlenka celé knížky byla nádherná a zpracování bylo super. Dobře se to četlo a hrozně rychle to ubíhalo. Teď už ani nevím, za co jsem vlastně strhla tu hvězdičku. 

6. Full Measures - Rebecca Yarros ****
Další rereading. Tahle se mi ale napodruhé líbila více, než napoprvé. Byla to romantika, ale trochu více slow burn, což je v poslední době něco, co mě neskutečně baví. Jinak je to první díl z volně navazující série a musím říct, že se pustím i do ostatních. 

7. Smrtka - Neal Shusterman *****
DOPORUČUJU. Teď nedávno vyšla v češtině a fakt doporučuju. Bylo to něco nečekaného, nového, originálního a naprosto mě to odrovnalo. 
RECENZE

8. Anglické růže - Madonna ****
Probírala jsem dětské knížky, co mám doma a narazila jsem na tuhle od Madonny. Jako malá jsem jí měla ráda a po přečtení chápu, proč se mi tolik líbila.

9. The Blackbird season - Kate Moretti *
Jo. Tak tohle ne. Děj o prakticky o ničem. Zápletka nezajímavá. Konec nepřekvapivý. Tohle teda nevyšlo.

10. Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr - Krystal Sutherland ****
Překvapení! Nečekala jsem, že by se mi tohle mohlo líbit, ale byla jsem fakt velmi příjemně překvapená. 
RECENZE

11. V pasti času - Madeleine D'Engle ****
Middle grade knížka, která má svoje mouchy. Ale když vezmu v potaz, že to bylo psané před nějakými padesáti lety, tak je to pecka. Na svou dobu je to inovativní dílo, které si zaslouží svojí popularitu. 
MINIRECENZE

12. The Hating Game - Sally Thorne *****
Další rereading. V češtině knížka vyšla jako Má mě rád, nemá mě rád a vážně jí doporučuju. Vtipné, svižné, svěží. V žánru romantiky vysoký nadprůměr.

13. Obsidio - Jay Kristoff, Amie Kaufman *****
Jedna z nejočekávanějších knih letoška. Bála jsem se, že mě to zklame. Nezklamalo. Byly tam mouchy, byly tam věci, které mi fakt vadily, ale ostatní věci okolo to vyrovnaly a za mě uspokojivé finále. 

14. Jak vycvičit draka - Cressida Cowell ****
Naprosto odlišné od filmu. Jako milovník filmu jsem z toho byla trochu zklamaná, ale když jsem se na to dívala z nezaujatého pohledu, jako na něco odlišného oproti filmu, to nebylo vůbec zlé a má to fakt potenciál. Do dalších dílů se pustím.
KNIHA VS. FILM

15. Probuzení Simona Spiera - Becky Albertalli ***
Za mě zklamání. Bylo to hezké, o tom není pochyb, ale vůbec to nebylo tak skvělé, jak mi všichni tvrdí. Milé, čtivé, ale za ten hype to prostě nestojí.
RECENZE

16. Podělaným navrch - Becky Albertalli **** a 1/2*
Jo. Tak tohle bylo oproti Simonovi krok nahoru. Dokázala jsem se vžít do hlavní postavy, zápletka nebyla tak triviální (i když pořád zápletka byla spíš na druhém místě a důraz byl kladen především na diverzitu). Těším se na další Beckynu knihu.
RECENZE

A ještě jsem přečetla čtyři knížky, které nevyšly a většina nic moc. Nebo takhle, můj šálek kávy to nebyl, a proto se mi z většiny nelíbily. Trochu mě mrzí ta ztráta času nad nimi, ale co se dá dělat.

Jako vždy jsem přečetla i pár mang. Tuším, že to bylo asi deset volume, ale to vám teď přesně neřeknu. Zapomněla jsem si to zapsat.

No a co vy? Co jste přečetli, co byla vaše nejoblíbenější kniha měsíce?

3 komentáře:

  1. V březnu je favorit jasný, neboť jsem četla ACOWAR :D Muffin a čaj se mi taky líbil, bylo to neskutečně milé. Hrady z písku byly docela fajn. O Na lovu a Specialistce to bohužel říct nemůžu. Hlavně teda Specialistka hrozně zklamala. Ale duben je naštěstí lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Muffin a čaj se teprve chystám a těším se na to! Jen doufám, že to bude stát za ten hype :D

      Vymazat
  2. Tomu říkám knih....já jsem toho v březnu moc nepřečetla. Myslím, že tak max. pět knih.

    OdpovědětVymazat