úterý 15. května 2018

Nové knižní přírůstky: duben 2018

Duben byl na nové přírůstky teda extrémně plodný. Jen co si v knihovně udělám místo, hned je něco zaplní! Upřímně, už to všechno fakt nemám kam dávat, ale neumím si pomoct.



V dubnu jsem slavila narozeniny a nemohla chybět kniha jako dárek. Vyvolenou se stala Faja od Petry Stehlíkové. Naslouchače jsem sice ještě nečetla, ale snad to bude tak dobré, jak všichni říkají. Od Káji jsem pak ještě dostala Zrádné srdce od Mary E. Pearson.

Od YOLI se mi do rukou dostala reading copy Jedna želva za druhou od Johna Greena. Na tu jsem zvědavá a zároveň se jí fakt bojím, protože si s Greenem moc nerozumím. 

Další reading copy mi přišla od Albatrosu (díky ambasadorování Humbooku) a to Renegáti od Marissy Meyrové. Tu jsem si zamilovala a nemůžu se dočkat druhého dílu.

Pak přišel Radši sraz a odtamtud jsem si odnesla Láska jako z filmu, což je knížka o které fakt nic nevím a třetí díl Grišy od Leigh Bardugo. Po srazu jsem ještě navštívila Luxor s Marky a obě jsme si něco odnesly. Obě jsme si vzaly Children of Blood and Bone od Tomi Adeyemi, která je v poslední době všude. Moc očekávání od ní ale nemám, hypovaný knížky se mi obvykle vůbec nelíbí, ale třeba mě mile překvapí.

Od Albatrosu přišla i druhá reading copy a to Válkonoška od Leigh Bardugo, která mě bohužel neskutečně zklamala. Nudné a naprosto o ničem.

Tím zásilka od Albatrosu neskončila. Jako každý ambasador Humbooku jsem dostala i Sníh a popel a Led nebo oheň od Sary Raasch.

Další zásilka byla od autorky Elise Kova, která mi zaslala její knihu Air Awakens. Ta má naprosto úžasnou obálku a anotaci, nemůžu se dočkat, až se do ní pustím.

Od Crown publishing mi přišly dvě knihy. První je sbírka básní All of it is you a druhou je The Road to Unfreedom, která si myslím bude vážně zajímavá a naskytne nový pohled na současné dění.

V OwlCrate Jr. přišla novinka od Roshani Chokshi - Aru Shah and the End of Time. Opět to bude plné mytologie a snad se mi to bude líbit více jako její Star-Touched Queen.V boxu byla i příručka k řecké mytologii.

Zavítala jsem i do Levných knih, kde jsem objevila Fortunately the Milk od Neila Gaimana. Za stovku, nekupte to. Musím se přiznat, že jsem od něj ještě nic nečetla a tohle bude moje prvotina.

Od Slovartu pak dorazil Pán stínů od Cassandry Clare. Tentokrát s královsky modrými boky a je to opět nádhera. Do čtení se pustím, až bude nablízku třetí díl, protože vím, že to končí obřím cliffhangerem a to já nerada.

Albatros má nově sekci levných knih a já neodolala. Vzala jsem si Pád andělů a Svět poté od Susan Ee, které jsem jednu dobu vídávala pořád na instagramu. Anotace zněla slibně, tak snad to bude dobré!

Následovala návštěva Euromedie odkud jsem si odnesla tři krásky. První z nich byla má milovaná Penelope Douglas a její Nádech, druhou bylo Štěstí pro všechny od P.Z. Reizina, kterou všichni vychvalují a Všechno, co jsme opustili od Kerry Lonsdale, pokračování úspěšného prvního dílu. Mamka ho už přečetla a říkala, že se jí líbí více, jak první díl.

Od Káji jsem nakonec dostala i třetí díl Falešného polibku, Temnou krásu od Mary E. Pearson! Jsem zvědavá, jak se to celé vyvrbí a jak to nakonec celé vlastně skončí.

A to ještě není konec. Čekala mě ještě jedna návštěva Levných knih. Tentokrát jsem si odnesla Easy od Tammary Webber, což byla příjemná oddechovka. A úplně posledním přírůstkem byla Svatební noc od Sophie Kinselly.

Radši nechci počítat, kolik knížek mi za duben přibylo, ale sama jsem si z nich koupila jenom šest a neplatila jsem za ně více jak šest stovek! Za mě úspěch!

Co jste si za duben pořídili vy?

6 komentářů:

  1. Páni to je kousků! Ale já jich měla taky hodně... Ach ty narozky...:-D Pořídila jsem si například Hru o trůny, Harryho Pottera v angličtině, Cinder, Skleněný trůn... A spoustu dalších :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, vidím tam pár svých favoritů! Snad se ti Cinder bude líbit :)

      Vymazat
  2. Namátkou třeba Temnou krásu, Renegáty, Wires and Nerve, Šest vran, Krutou krásu a Eleanor se má vážně skvěle. :) Children of Blood and Bone mě zaujala v edičním plánu Hostu, tak se budu těšit na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš se na co těšit! Snad se ti budou líbit, tak jako mě :)
      Doufám, že se k Children dostanu před tím, než vyjde v češtině :D

      Vymazat
  3. Raději to nepočítám...ještě bych se zděsila. Knihovnu mám prostornou a knížky vybírám pečlivě, takže je pořád dost míst, kam je cpát :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky celkem velkou knihovnu, ale ty knížky pořád nějak příbývají a přibývají i přes můj pečlivý výběr :D

      Vymazat