sobota 24. března 2018

Wrap up - únor 2018

Únor byl pro mě celkem dobrý čtecí měsíc. Na to kolik času na čtení jsem měla, jsem spokojená a většina kousků se mi líbila (za což částečně můžou i rereadingy a sázky na jistotu). Celý únor se nesl v romantických knihách, protože na fantasy jsem prostě neměla náladu. Celkově se mi podařilo přelouskat 18 knížek a 12 mang.

Které romanťárny jsem přečetla?





1. Fortunate Ones - R.S. Grey ***
Únor se nesl ve znamení knih od R.S. Grey. Tohle nebylo zlé, ale nebylo to ani nijak moc dobré. Četlo se to dobře a rychle, ale nebylo to nic zapamatovatelného, a abych pravdu řekla, zapadlo to do řady stejných romanťáren, které jsem přečetla.

2. The Beau & The Belle - R.S. Grey ****
Tohle už bylo lepší. Příběh měl větší spád, lepší zápletku a celkově byl mnohem víc vyšperkovaný. Já prostě miluju ty příběhy, kde na začátku kluk holku nechce z toho a toho důvodu a potom po několika letech už jo. To celé bylo doplněné vtipnými dialogy. Za mě spokojenost.

3. From Lukov With Love - Mariana Zapata *****
Tohle se hrozně moc povedlo. Nejdřív jsem to hodnotila "jenom" čtyřmi hvězdičkami, ale zpět je to jasných pět. Byla to klasická Mariana. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout od první do poslední stránky (i když jsem pak litovala, že jsem tím proběhla tak rychle). Krasobruslení a nabručenej chlap. No co víc si může holka přát!

4. The Sewing Machine - Natalie Fergie *
Meh. Meh. Meh. Měl to být příběh tří generací o lásce a teda. Meh. Meh. Meh. Nope. Celkově mi to přišlo absolutně bez pointy, bylo to nudný a nic mi to nedalo. Tohle prostě ne. 

5. The Wall of Winnipeg and Me - Mariana Zapata *****
Přečetla jsem jí asi už po třetí nebo dokonce po čtvrtý. Tohle je tak výborná kniha, že se mi nikdy neomrzí a vsadím se, že než skončí rok, tak se do ní pustím znovu. Miluju ten příběh, tu čtivost, tu lehkost. Prostě všechno. Mariana je fakt autorka, která mě zatím ještě nikdy nezklamala.

6. Wires and Nerve - Marissa Meyer ****
Musela jsem si dát rereading a překvapivě se mi komiks na druhý pokus líbil o něco více, než když jsem ho četla poprvé. Styl kresby mi stále přišel špatný, ale už mi nevadil tolik, jako předtím. I příběh se mi líbil více, nepřišlo mi to tak krátké, ale pořád si myslím, že to byl spíš jen takový krátký úvod.

7. Wires and Nerve: Gone Rogue - Marissa Meyer *****
Pustila jsem se i od druhého dílu, který se mi hrozně moc líbil. Změnil se ilustrátor, takže kresby byly detailnější, propracovanější a každá postava se od sebe dala snadno rozeznat. Děj byl pecka (hlavně proto, že tady nějaký děj byl). Nutnost pro všechny fanoušky Měsíčních kronik.

8. The Foxe & The Hound - R.S. Grey ****
Další knížka od R.S. Grey. Tahle byla skvělá. Vtipná. Čtivá. Bylo tam jedno nezbedný štěně velikosti telete, který se zasloužilo o nespočet komických situací.  A já se kvůli tomu tlemila jako pablb v tramvaji. Skvělá oddechovka, kterou můžu doporučit všemi deseti.

9. Losing It - Cora Cormack ***
Jedna ze dvou českých knížek, které jsem za únor přečetla. Nebylo to zlý, ale nijak mě to neoslovilo. Žádná pecka, ale napsaný to bylo čtivě, takže sáhnu i po dalších knížek od Cory. Myslím, že tohle byla prvotina, tak další knížky by měly být snad už lepší.

10. Love, Life & the List - Kasie West ****
Kasie nezklamala a zase napsala naprosto roztomilou contemporary romantickou YA knížku. Bylo milý, čtivý a oddechový. Jasně, není to žádný literární zázrak, ale mně se to fakt líbí. Mělo to spád, během dne jsem to měla přečtené a dalo mi to přesně to, co jsem od toho čekala.

11. Můj (téměř) dokonalý život - Sophie Kinsella ****
Druhou českou přečtenou knihou v měsíci se stala takhle novinka, která se mi fakt líbila. Oddechová romantika, která přináší něco trochu nového, není tuctová, má nápad, je vtipná a čtivá. Místy to bylo pomalejší, to uznávám, ale i tak jsem si to hrozně užila.

12. Shattered - Tracy Wolff *****
Další rereading. Tohle je taková ta typická romantika se zlým klukem, ale tohle je moje guilty pleasure. Je to místy kýčovitý, ale hrozně dobře se to čte, zabaví to a já pak nemusím myslet na jiný, nehezký věci.

13. Love Her Wild - Atticus ****
Poezie není úplně můj šálek kávy, ale přesto jsem téhle neodolala. Některé básně nebyly úplně můj šálek čaje (ty s alkoholem), ale zbytek se mi líbil. Vylepila jsem si tam asi milion lepíků a některé si určitě někam napíšu a možná dám i na zeď.

14. The Allure of Julian Le Fray - R.S.Gray ****
Ano, další R.S. Grey. Tohle je jedna z jejích prvních knih a je vidět, že se s každou napsanou knihou posouvá. Ale ani v této nechybí její pověstný humor, plynoucí dialogy, rychle ubíhající děj a snový chlap. Blogování jako jedno z hlavních témat je jenom třešnička na dortu.

15. Burn For You - J.T. Geissinger ***
Hrozně se mi líbil ten nápad, ale kniha se pak bohužel hrozně táhla a nebavila mě. Začátek a konec byly super, ale ten prostředek byl děsně roztahaný. Některé zápletky mi tam přišly hrozně uměle nastrčené a v sérii asi nebudu pokračovat.

Měla jsem tu možnost přečíst si i tři knížky, které ještě nevyšly, nebudu tady psát jména, ale teda.. nic moc. Nic moc. Bylo trochu utrpení to číst. Teda, takhle, dvě byly utrpení a jedna se mi celkem líbila, ale i tak to nebylo úplně podle mého gusta.

A nakonec jsem se pustila i do mangy! Tentokrát jsem si přečetla 12volumů (vážně, jak se to skloňuje?) Hirunaka no Ryuusei. To bylo roztomilý, čtivý a super oddechovka. A miluju ten styl kresby! Krása, prostě krása! Taky bych to chtěla umět.

Jaká byla Vaše nejoblíbenější knížka za únor?

4 komentáře:

  1. Ze všech zmíněných jsem četla jenom Losing It a na to mám asi podobný názor :) Prostě oddechovka. A volume neskloňuju vůbec :D

    OdpovědětVymazat
  2. V únoru jsem přečetla jenom tři, ale jednoznačně Má Lady Jane :) Pak jsem četla Faju, z něho jsem byla taky nadšená, a začátkem měsíce jsem se pustila do Skleněné pasti. Na tu jsem se moc těšila, nicméně to bylo zklamání měsíce, a v tuhle chvíli i roku.

    OdpovědětVymazat
  3. from Lukov with Love...to zní hodně dobře, stačí mi jen jméno autorky, abych se po knize poohlédla :D R.S.Grey taky píše skvělé knihy :)

    OdpovědětVymazat