úterý 21. listopadu 2017

Recenze: Rychleji už mluvit nedokážu od Lauren Grahamové

Autor: Lauren Graham

Název: Rychleji mluvit nedokážu - Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) (Talking as Fast as I can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls (and Everything in Between))

Nakladatelství: Omega

Rok vydání: 2017

Počet stran: 216






Příjemné překvapení a rychle ubíhající jízda.


Jako fanynka Gilmorových děvčat jsem si tuto knihu nemohla nechat ujít. Prostě nemohla! Gilmorky jsou jeden z mých nejoblíbenějších seriálů a tak takhle knížka byla fakt nutnost. Trochu jsem se obávala toho, jaké to vlastně bude. Musím se přiznat, že pro mě Lauren splynula s Lorelai a tak si nedokážu představit, že by byla třeba introvert a pesimista. Měla jsem teda strach, že ta Lauren v mojí hlavě nebude odpovídat Lauren na papíře.

A víte co? Nemusela jsem se bát. Lauren Grahamová je stejná jako Lorelai. Je stejně ukecaná, stejně vtipná, přijde mi, že má stejné myšlenkové pochody a vyzařuje tu stejnou veselou, optimistickou energií jakou oplývá i její herecká role.

Knížka není jenom o Gilmorkách. Vlastně většina knihy o nich není, ale to mi ani nevadilo. O to víc jsem si užila ty Gilmorkový části. A hlavně, Lauren umí překvapivě velmi dobře psát - celá knížka byla neuvěřitelně čtivá a přišlo mi, jako by Lauren seděla naproti mě a vyprávěla mi to. I když je to vlastně životopis, mělo to spád.

Abych pravdu řekla, ty části o Gilmorkách jsem milovala, hlavně z nostalgie. Ale nejvíce jsem ocenila ty ostatní, kdy se ukázalo, co dělá, jak přemýšlí, jaká vlastně je osoba, jakou má povahu. Ukázalo se, že Lauren je osoba, kterou bych jednou fakt moc ráda potkala na živo (a kdyby tu měla autogramiádu tak bych asi tak týden oslavně tancovala).

Celou knížku jsem přelouskala během dvou večerů - tak dobře se to četlo. Upřímně, kdybych nemusela ráno na přednášku, četla bych si do dvou, do tří do rána a dala si to v jednom zátahu, ale bohužel to nebylo možné.

Musím říct, že několikrát jsem se zasmála nahlas, byly tam vtipné poznámky a dodatky, které celé knize dodaly šťávu. A to nemluvím o těch fotkách! Ty fotky! To je snad má nejoblíbenější část. Nebylo jich tam moc, za to všechny stály za to. Fotky malé Lauren, nebo fotky z natáčení - to chceš vidět.

Tohle je jedna z těch knížek, u které budete rádi, že jste si jí přečetli. Já rozhodně jsem a kdyby třeba Alexis chtěla vydat něco podobného, bránit se rozhodně nebudu.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Omega

#TEAMJESS

7 komentářů:

  1. Pěkná recenze, já Gilmorky nikdy nesledovala, takže se do knížky pouštět nebudu, ale jsou na ní samé pozitivní ohlasy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze, na Gilmorových děvčatech jsem, dá se říct vyrůstala a tahle kniha mě neskutečně láká. Mám ji na seznamu, tak se k ní snad brzy dostanu. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Lauren umí i obyčejné životní zážitky skvěle podat :) Kdyby něco vydala Alexis, bylo by to vážně úžasné! :) Snad někdy v budoucnu...

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký den, moc hezké... :) Taky jsem četla a taktéž patřím do týmu Jesse... :D
    Mějte se krásně, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak toto fakt potrebujem, od gilmoriek sa momentálne neviem odtrhnúť!

    OdpovědětVymazat