neděle 12. listopadu 2017

Multiple copies #2

Konečně je tu i slíbená druhá část mých duplicitních kopií! Když se tak koukám zpětně, tak si říkám, že mám asi fakt problém. *řekla, a koupila si další dupliticní kopii*

(1. část)




Jiskra v popelu & Plamen v temnotě
U Jiskry v popelu mám celkem čisté svědomí. Anglickou verzi jsem si koupila pro sebe a zamilovala jsem si to tak, že jsem si řekla, že i mamce by se to mohlo líbit a koupila jí tu českou. A víte co? Líbilo se jí. Což bylo znamení pro mě, že jí Plamen v temnotě můžu dát k Vánocům. Teoreticky teda to nejsou čistě moje duplicitní kopie, ale jsou u mě doma, takžee..


Pán prstenů
Tohle spojené anglické vydání jsem si koupila, když mi bylo asi tak šestnáct (velká chyba). Letos jsem na Světu knihy objevila tohle krásné ilustrované vydání Společenstva a musela si ho pořídit. A pak jsem si různě po antikvariátech našla i Dvě věže a Návrat krále. Věže jsou pořád v ruchách kamarádky, co bydlí v Plzni a vyzvedla mi je tam.


Větrná hůrka
Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších klasik. Mám jedno anglické vydání a pak jsem někde narazila na celkem staré vydání s ilustracemi asi za pade - nekup to. Ukázala bych Vám ho, ale v poličkách si hraju tetris a tohle vydání je vespod.


Čas čarodějnic
Tohle je stejný případ jako s Jiskrou. Česká verze je vlastně mamky. Já mám teda zatím přečtený jenom první díl a asi sto stránek z druhého (ten mám rozečtený už od doby, co tahle knížka vyšla). Blížící se seriál mi ale dělá choutky a já se na ně asi vrhnu znovu.
(lepší fotka se mi nepovedla udělat, byly fakt těžký a vratký. obdivuju lidi, co takhle zvládají fotit)


Odvrácená tvář lásky

Má milovaná Colleen. Netřeba více slov.




Elantris 
Jubilejní desetiletá verze knížky? S bonusovými scénami a novými mapami? Tomu nešlo odolat, obzvlášť když je to jedna z mých nejoblíbenějších knížek.



Šest vran
Když všem začaly chodit čtenářské výtisky, hrozně jsem žárlila! Knížku už sice mám a četla jsem jí, ale líbila se mi natolik, že jsem chtěla i její českou verzi. Nakonec jsem jí pak vyměnila s Anet z AbyssBooks, takže jsem se k ní dostala.


Harry Potter
A to nejlepší nakonec! Díly 4-7 mám dvakrát (klasické české vydání a anglické, se stejnými obálkami, které teď vychází u Albatrosu). Díly 2 a 3 mám třikrát, česky, anglicky a ilustrované vydání. No a první díl mám.. ehm. em. pětkrát. Česky, anglicky, ilustrované, českou reedici a mrzimorské vydání.


Fantastická zvířata
V rámci Harryho Pottera mám dvakrát i Fantastická zvířata - první červené vydání a pak to nové ilustrované. Tomu prostě nešlo odolat.


No a toť z mých duplicitních kopií snad vše! Jaké knížky máte dvakrát (nebo ještě víckrát) vy?

3 komentáře:

  1. Skvělý nápad na článek! :D
    Všechny knížky které tu máš mám na wishlistu, až na Elantris. A u HP více vydání naprosto chápu. První díl mám zatím čtyřikrát a ještě plánuji do budoucna dokoupit tu ilustrovanou. :)

    Fandom Before Blood CZ

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám všechny knihy jenom jednou. :) Ale je krásné vidět je na fotkách pospolu. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek,ale já knihy víckrát nemám, přemýšlím ale že začnu sbírat Pýchu a předsudek:) Vlastně mám! Harry Pottery zkupuju tď i ilustrovaný...:D
    A Pána prstenů mám v tom vydání s ilustracemi, je nádherné! :)

    OdpovědětVymazat