čtvrtek 10. srpna 2017

Minirecenze: Láska & gelato od Jenny Evans Welchové



Láska & gelatoAutor: Jenna Evans Welch

Název: Láska & Gelato (Love & Gelato)

Nakladatelství: Cooboo

Rok vydání: 2017

Počet stran: 288


 





Bohužel, tohle mě vůbec neoslovilo. Částečně si za to ale můžu sama, protože jsem si vytvořila přehnané naděje a pak jsem z reality byla zklamaná.




Hrozně moc jsem chtěla, aby se mi tahle knížka líbila. Fakt hrozně, hrozně moc. Bohužel, nepodařilo se. Vím, že většině z Vás se tahle knížka líbila, ale tohle mi nesedlo. Asi jsem šla do čtení až s moc velkým očekáváním, tak dlouho jsem se dívala na tu nádhernou obálku na instagramu, až jsem si o ní vytvořila přehnaný naděje (představovala jsem, že to bude mix Colleen Hoover a Morgan Matson. Jak jsem se zmýlila..).

Co mi nesedlo? Především hlavní hrdinka. Zemřela jí matka a no... Moc truchlení jsem neviděla. Za to zájem o kluky, to jo. Problémy jsem měla i s jejím.. jak ho nazvat.. kamarádem, Renem a celou jeho partou kamarádů, kde všichni mají peníze a bydlí na zámcích a nemají žádné starosti. Až na Rena, ten bydlí v "perníkové chaloupce" a Linu, ta bydlí na hřbitově. Moc podivna, podivných lidí a podivných tajemství na celkem krátkou knížku.

Přestože v názvu je láska, tak jí tam zase tolik nebylo a celkově to, co tam bylo, scházelu tu jiskru, která by celému příběhu dala potřebnou šťávu.

Zápletka byla klasická, ničím nepřekvapující a místy se to hrozně táhlo. Ničím mě to netáhlo k tomu, abych knížku přečetla jedním dechem a nakonec mi trvalo se prokousat touto uzounkou knihou skoro týden.

Ale abych nebyla jenom kritická, tak se mi líbily popisy Itálie a jo, pravým italským gelatem bych nepohrdla. Jsem ráda, že jsem si konečně mohla odškrtnout přečtení této knihy, ale to je tak všechno. Jako letní oddechovka k moři asi dobrý, ale není to žádný zázrak, ze kterýho bych se posadila na zadek.

(Další důkaz, že na YA knihy, kde je hrdince okolo šestnácti jsem asi už moc stará.)

2 komentáře:

  1. Pěkná minirecenze :) Na knihu se chystám, čekám něco jako letní oddechovku :) Tak snad nebude moc velkým zklamáním :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba tě to mile překvapí! Na léto je to knížka jako dělaná!

      Vymazat