neděle 12. března 2017

Recenze: Vášnivý lhář od Christiny Lauren




Autor: Christina Lauren

Název: Vášnivý lhář (Wicked Sexy Liar)

Nakladatelství: Jota

Rok vydání: 2017

Počet stran: 352










Čtvrtý díl oblíbené série se mi líbil natolik, že si přečtu i předchozí díly. A asi i zbytek knih od tohoto autorského dua.


Teoreticky se dá říct, že je to jen další kniha o "špatném chlapci," co každou noc spí s někým jiným a nechce se vázat, ale pak potká tu pravou a najednou se změní a bude s ní chtít mít vztah. Tak trochu to tak je a tak trochu to tak není.

Máme tu Luka, který si s monogamií moc starostí nedělá, ale existuje i jeho druhá strana - ta, která byla ve vztahu skoro desetiletí. A ne, není mu čtyřicet. Luke byl ve vztahu polovinu svého života s kamarádkou dětství, která si po jejich rozchodu našla manžela (někde v knihách 1-3). Teď se jeho život točí okolo právnické praxe a náhodných známostech.

Výsledek obrázku pro yeah no thank gif



Výsledek obrázku pro hot man in a tux gif

A pak tu máme London. Po špatném rozchodu se nechystá vázat, chce jen surfovat a pracovat za barem. Sem tam dělá i nějaké grafické práce, které vystudovala, ale zatím se nechystá tomu věnovat.


Výsledek obrázku pro girl surfing gif

Jenže když k ní do baru, kde pracuje, přijde Luke, neodolá mu. To, že blbě slyšel její jméno a říká jí Logan, je jí jedno a nehodlá ho opravovat. K jeho překvapení není jako ostatní holky "které tohle ale vážně nikdy nedělají," a je jí okouzlen, nepermanentním způsobem samozřejmě. Luke by si to vše na jednu stranu rád zopakoval, protože proč ne, že jo. Na druhou stranu zase ne, však to znáte.


Výsledek obrázku pro yeah no thank gif

Když se ale náhodně potkají znovu, proč to nevyužít. Jenže je tam problém. Londoniny kamarádky se s Lukem znají a je mezi nimi i právě ta skoro desetiletá Lukova známost.

Výsledek obrázku pro ups gif



Abych se přiznala, tak tohle byla má první kniha od tohoto autorského dua a nebude poslední. Bylo to napsáno hrozně lehce, čtivě a i přestože se tam nacházejí takové ty už klasické komponenty každé druhé romantické knihy, tak to zvládly napsat tak, že to vůbec nebylo cliché (většinou).

Nepopírám, že se tam nenašly naprosto klasicky odrbaný fráze a zápletky. Ale prostě to nebylo napsaný tak, abyste si z toho chtěli trhat vlasy z hlavy.


Výsledek obrázku pro it's not you it me gif

Luke sice je děvkař, ale nebyl takový odjakživa a přiznejme si to, v hloubi duše je to ten typ, co má rád vztahy. Tenhle fakt celou knihu dost osvěžoval. A je mi dost líto, že neznám tu jeho minulost lépe z předchozích knih, což plánuju napravit někdy v blízké budoucnosti. London je taky dost atypickou hlavní hrdinkou. Není stydlivá, nebojí se říct, co si myslí a dokáže se prosadit. A nechce vztah (nebo si aspoň myslí, že ho nechce). Oba dohromady tvoří vtipné duo, sršící narážkami a dvojsmysly.


Výsledek obrázku pro you are funny gif

Celkově tedy Vášnivý lhář byl čtivý, vtipný a dostal mě natolik, že si přečtu i předchozí díly. Výborná oddechovka, co budete mít relativně rychle přečtenou a potěší nejen vaše srdce, ale i vaše oči. Jako milovník polonahých mužů na obálkách musím totiž pochválit i obálku a barvu (je to "už" moje druhá žlutá kniha v knihovně) knihy. Být Logan tak se rozhodně tak neupejpám. Protože.. no jen se podívejte! Nechtěli byste to doma?

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství JOTA.

Žádné komentáře:

Okomentovat