pátek 19. srpna 2016

Kde nakupuju knížky v angličtině?

Většina mých knih je v angličtině a dost jich je v hardbacku (protože paperbacky mi vadí, jak se věčně otevírají, jak nedrží otevřené, jak se hrozně snadno poničí - no důvodů je dost) a pár lidí už se mě ptalo, kde je vlastně beru. 

Odpověď na to naleznete v celém článku.

Co zbožňuju na knihách v angličtině je to, že skoro každá kniha má dvě verze. Paperback a hardback, u kterých se pod obálkou často ukrývá nádherná a něčím speciální tvrdá vazba - ať už barevností, nějakou rytinou. 

Anglické hardbacky jsou dost drahé (většinou dvojnásobek paperbacku) a proto si vždy rozmýšlím, jestli stojí za to si ho koupit a pak hledám odkud bude nejvýhodnější si je koupit.

1. Vítěz objednávání hardbacků je jednoznačně Bookdepository. Naprosto jedinečný internetový eshop, který má celosvětově zdarma poštovné. VŽDYCKY. Je pravda, že třeba na Amazonu, kniha samotná stojí méně, ale když se to sečte i s poštovným tak Bookdepository vyjde levněji. A dokonce maximální doba dodání do Česka je jenom osm dnů. Jedinou nevýhodou pak je to, že si pro knihy musíte dojít na poštu. 
Slyšela jsem pár lidí si stěžovat na to, že jim knihy přišly ve špatném stavu. To je vždycky risk, ať už si knihy objednáváte kdekoli online a teda řekla bych, že většinou na vinně bude pošta. Mě zatím vše přišlo relativně ve výborném stavu. U The Unexpected Everything jsem měla mírně promáčklý roh, ale jinak všechny přišly jako nové. 

2. Další eshop, kde si objednávám anglické knihy je Martinus. Tam většinou hardbacky stojí o stovku víc, než na BD, takže si vždy počkám na slevové kupony a teprve pak objednávám. Pak to vyjde víceméně nastejno s BD a je tu možnost řešení problémů s českým eshopem, což je mnohonásobně jednodušší, než řešit něco v cizím jazyce. Jediný "mínus" je to, že to trvá trochu déle než z BD.

3. Pak tu jsou Levné učebnice. Tam tedy hardbacků moc není, ale paperbacky mají za bezkonkurenční ceny! Opět "mínus" je dodací doba věcí, co nemají na skladě - což je většina toho, co bych chtěla - 28 pracovních dnů.
Taky mě trochu zklamala jejich domluva se zákazníkem. Po objednání knih co nemají na skladě Vám přijde email, zdali chcete knihy co jste si objednali, doobjednat, protože nejsou na skladě - to bych ještě pochopila, ale je to vážně nutný? Objednala jsem si to, tak je jasný, že to chci, Když mi přišlo, že je to už více jak 28 dnů, napsala jsem jim, jak to vypadá s mou objednávkou a přišel mi dost nepříjemný email s tím, jak mají ještě dva dny na dodání a čekají ještě na jednu knihu. O dva dny později mi přišel další email s tím, že ta poslední kniha, co jsem chtěla, nemají, ale můžou jí doobjednat (přestože jsem to již říkala v prvním mailu), tak jsem řekla že samozřejmě, ale že ten zbytek chci hned a jestli to znamená, že budu muset platit dvakrát poštovné. Na to mi přišel email od paní, že prý přeci psala (nepsala), že kniha už není nikde k dispozici a nelze ji tedy doobjednat (a vyznělo z toho, že si paní myslí, že sem uplně blbá). V tu chvíli jsem jenom třeštila oči do obrazovky a nevěřila svým očím. A. Vážně jim trvalo 28 dnů na to zjistit, že ta kniha není a nebude k dispozici? Vážně? B. Naprostý opak předchozího mailu. C. Vážně?
No, to je jen jeden případ. Další objednávka byla již v pohodě.

4. Samozřejmě, pak je tu Luxor. Tam jsem si všeho všudy koupila dva hardbacky. U jednoho jsem pak zjistila, že na BD je o stovku levnější a druhý s obří slevou. Celkově jejich stav mi přijde lepší u těch, co jsem si objednala online. Asi jak na ně nikdo nechmatá. 

5. Parkrát jsem si také něco objednala z Nejlevnějších knih. U nich mi vadí, že knihy posílají ve folii a knihy se pak snadno promáčknou a poničí.

6. A teď jsem si anglickou knihu objednala i z Buxu, kde v poslední době přibyla řada anglických knih! 




A to je snad všechno! Kdybyste věděli ještě o nějakém místě, kde nakoupit levně anglické knihy, napište mi do komentářů :)

2 komentáře:

  1. Já cizojazyčné knihy kupuji většinou na Book Depository a pokud se někdy objevím v Neoluxoru, tak i tam, pokud je to tedy levnější než na BD. :) Často taky najdu spoustu knih na Ebay, ale zatím jsem si tam koupila jen jednu v japonštině, takže nemůžu říct, jestli je to dobré nebo ne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ebay občas taky mrknu, ale vždycky je u toho, co bych chtěla hrozně vysoké poštovné a nevyplatilo by se mi to :) ale teda japonský knihy by mě tedy lákaly, kdybych uměla japonsky! :D

      Vymazat