úterý 17. dubna 2018

Humbook info (nejenom) v obrázcích

Jak stojí v názvu článku, slov tu bude málo. Vše potřebné se dozvíte z pár obrázků, které jsem vytvořila. Všechno už jste podle mě slyšeli, nebo četli, ale opakování je matka moudrosti (jak by řekla teta Kateřina) a tak si to tady shrneme ještě jednou!



I letos se ze mě stal:

 Humbook se bude konat:


Odkaz na letošní událost Humbooku na Facebooku najdete TADY a pokud ještě nemáte zakliknuté, že přijdete, tak zaklikněte, nebo aspoň událost sledujte! Budou se tam objevovat aktuální informace a novinky.

Prvním hostem je:




A letošní horkou novinkou je:

Co to vlastně je? Je to akce, která proběhne v rámci Světa knihy 12. května, a bude se tam diskutovat  třeba na téma LGBT literatura, komiksy nebo spisovatelské začátky a den okoření i debatní battle mezi knižními blogery a redaktory. TADY se dostanete k veškerýmu HumbookStage infu! Mám tu pro Vás speciálně i celý line up akce:

10:30-11:30: Křížem krážem komiksem
Co bylo dřív – slepice nebo vejce? A obrázek nebo text? Jak vznikají komiksy, jaké známky měli z výtvarky a kam chodí na nápady prozradí například autoři komiksů Martin Šinkovský a Petr Novák.

11:45-12:45: LGBT literatura
Láska má mnoho podob. Někdo má rád holky, někdo kluky a někomu to je jedno. Ale naučit se chodit ve vztazích je boj. Někdy o to těžší, když vás v něm čeká taky coming out. Kteří čeští i světoví autoři tohle téma ve své tvorbě reflektují a jak? Po jaké knize sáhnout, pokud vás LGBT tematika zajímá?
Poznámka: Diskuze na téma LGBT tematiky v literatuře s autorem Theo Addairem (YOLI), Martinem Bečanem (Fragment) a knižním bloggerem Jakubem Pavlovským (zve ho Albatros Media).

13:00-14:30: Knižní bloggeři vs. redaktoři
Proč je obálka taková jaká je? Proč jste název knihy přeložili takhle? Vydáte tuhle knihu? A kde a jak knihy k vydání hledáte a vybíráte? Knihomolové mají na lidi z nakladatelství zpravidla hafo/kupu otázek. A knihomolové-blogeři se umí ptát i pěkně nahlas! Pojďme si to všechno pěkně vyjasnit…
Poznámka: Diskuze tří redaktorů (Petr Eliáš z CooBoo, redaktor z Hostu, redaktor z Yoli) a tří knižních bloggerek (Martina Krausová, Markéta Forejtová, Marianna Barčíková).

14:45-15:45: Jak mi vydali knížku
Stát se spisovatelem je sen nejednoho čtenáře. Jaké to je, když vám vydají knihu? Jak těžké je najít námět, čas na psaní a posléze taky nakladatele? A jaká překvapení - pozitivní i negativní - potkaly na cestě za splěným snem čtveřici talentovaných nováčků naší literární scény?
Poznámka: Mladí a nadějní autoři Alžběta Bílková (AM - Fragment), Pavel Bareš (Host), Anna Musilová (YOLI) a Mirka Varáčková (Slovart) na téma literárních začátků. Křest knih Mirky Varáčkové (křtí herečka Petra Horváthová), Alžběty Bílkové + vyhlášení soutěže Fragmentu – Hvězda inkoustu.

16:00-17:30 Kovy o všem
Jeden z nejoblíbenějších českých youtuberů na Světě knihy/na HumbookStage? Ovšem! Prozradí i to, co v jeho knize nebylo? Ovšem! A bude se pak podepisovat? Ovšem!!!
Hodinka a půl s Kovym bude prostě o všem…


S kým z Vás se uvidím na Světu knihy na HumbookStage a s kým na Humbooku?

4 komentáře:

  1. Určitě chci jet na Svět knihy i na Humbook, jen u SK zatím nevím den (pravděpodobně sobota). Ale těším se moc :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jedu stopro na Humbook. Svět knihy mi bohužel nevyjde :-( Ale strašně moc se těším.

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji! :) Na Humbooku nesmím chybět. :)

    OdpovědětVymazat