neděle 4. března 2018

Recenze: Harry Potter: Filmová kouzla od Jody Revensonové



Harry Potter: Filmová kouzla (2. doplněné vydání)Autor: Jody Revensonová

Název: Harry Potter: Filmová kouzla (2. doplněné vydání)

Nakladatelství: Slovart

Rok vydání: 2018 (2014)

Počet stran: 160







Miluju tyhle knížky. Vždycky mi ukážou něco, co jsem před tím nevěděla a dodají mi chuť znovu si všechno přečíst a zkouknout!



Tohle je taková nádhera.


Víc než recenze, tenhle článek bude rozplýváním se nad touhle krasavicí. Není žádné tajemství, že jsem velkým fanouškem Harryho Pottera! Nejsem takovej ten největší fanoušek, nevím všechna tajemství a různé detaily, ale knížky jsem četla tolikrát, že jsem to radši nepočítala a to samé s filmy.

Tyhle doplňující knihy mě nejakým zázrakem bohužel minuly a teď se mi do rukou díky nakladatelství Slovart dostala teprve druhá z nich.



A teda. Z téhle jsem mnohem více nadšená, jak z té předchozí. Ne, že by Rekvizity a artefakty nebyly úžasné (to byly), ale tady je mnohem více příloh!

Třeba jsem konečně dostala dopis z Bradavic! Kdyby to někoho zajímalo, tak od teď se jmenuju Harry a bydlím v Přístěnku pod schody.



Celá kniha je skvěle vystavená, já osobně jsem se z ní dozvěděla nespočet novinek ohledně natáčení a jak to celé vlastně fungovalo. Hrozně se mi líbilo, když tam herci tu a tam napsali svůj názor!  Například se dozvíte o natáčení na nádraží King's Cross, jak se hledalo místo, kde se bude nacházet Příčná ulice (tady u téhle části jsou rozložitelné stránky a po otevření se tam nachází mapa i katalog Burgina a Burkese) nebo jak vznikl vzhled Bradavic a školních pozemků.



Hrozně se mi líbily medailonky postav, kde se čtenář dozví něco nového nejen o postavě, pohledu herců, ale i další malé detaily, kterých bych si asi nikdy nevšimla, kdybych si o nich nepřečetla. Medailonky nezískaly jen hlavní postavy, ale třeba i celý učitelský sbor! Nebo i taková Rita Holoubková (zde se řešilo, jak vznikaly její extravagantní kostýmy).




Další z příloh byly nálepky! Upřímně je asi nikdy nepoužiju, protože si je nechci vyplácat! Ale ráda se na ně budu dívat!


Celá jedna sekce byla věnovaná turnaji tří kouzelníků a to byla pecka! Člověk by neřekl, kolik to všechno dá práce a co všechno byla potřeba vytvořit a udělat.

Součástí knihy byla i řada výnosů Umbridgeové! Což je něco, co si na zeď asi nedám, ale je super to vlastnit!



A tou naprosto nejúžasnější přílohou je POBERTŮV PLÁNEK! Já mám teď doma svůj vlastní POBERTŮV PLÁNEK! Ten jsem chtěla už roky a nikdy jsem se neodhodlala ke koupi (protože z tý ceny se mi chtělo brečet) a teď ho konečně mám!



Knížka Vás provede od prvních okamžiků, od prvního zaběru po ten poslední. Tohle je druhé doplněné vydání, a protože nemám to první, tak nemůžu říct, co tam je navíc, ale můžu Vám slíbit, že to stojí za to. Je to krásná a kvalitně zpracovaná knížka (taky je podle toho pořádně těžká!), kterou ocení každý milovník Harryho Pottera.

4 komentáře:

  1. Kniha je naprosto Nádherná! :) Pro milovníky HP je úžasná, taky bych ji chtěla. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš si jí přát k něčemu <3 ona je to sice pálka, ale stojí za to!

      Vymazat
  2. Doma mám první vydání, kde chybí druhá část posledního dílu....Trochu mě mrzí, že ta knížka je ochuzená právě o tuhle část, ale nemám to srdce kupovat si druhé vydání jen kvůli těm pár stránkám. Knížka je to úžasná, hrozně ráda se k ní vracím a jen tak si listuju. A ne, ani za ty roky jsem neměla to srdce byť jen odlepit nálepku, natož si udělat tetování se znamením zla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, tak to je fakt škoda, že je to ochuzené zrovna o tohle! Zrovna u téhle části bylo docela dost zajímavých věcí.
      Taky se k ní budu ráda vracet a jenom tak listovat :)

      Vymazat