neděle 18. března 2018

Knížky, které si chci přečíst znovu

Znáte ten pocit? Každý den vychází spousta nových knih, vy si je chcete všechny přečíst, ale přesto vaše srdce touží po návratu k starým oblíbencům? Já jsem ten čtenář, co se rád vrací k tomu, co už někdy četl. Vím, že je to dobré, že se mi to líbí, že mě to baví. Nevadí mi, když tak přijdu o možnost přečíst spoustu novinek. (Ono je to občas jenom dobře, když si pak pročítám ty nechvalné recenze).

Nevím, kdy se k těmhle knížkám znovu dostanu, ale to si pište, že to někdy udělám!


Eragon
Tohle je série, kterou jsem milovala jako malá. Znovu jsem si všechny díly přečetla před vydáním čtvrtého a byla to fakt jízda. Už nějakou dobu po nich pokukuju na poličkách, ale ještě jsem se do nich nepustila. Až jednou bude víc času a já nebudu trávit většinu času psaním bakalářky nebo v práci, tak se do nich pustím!
 

Dám ti slunce
Knížka, která mě naprosto okouzlila a chtěla jsem si jí přečíst znovu prakticky ihned poté, co jsem jí dočetla. Na tuhle asi brzo dojde, protože zrovna čtu Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních mur a přestože je to jiné, tak mi to Dám ti slunce trochu připomíná a ještě víc mě to nalákalo na znovu rereading.

Harry Potter
Jo. Dala jsem si celou sérii loni, ale s radostí bych si je přečetla znovu. Prostě to miluju. 

Měsíční kroniky
Všechny postavy mi hrozně chybí. Po přečtení Wires and Nerve: vol. 2, se mi tam chce vrátit ještě více.

Šest vran & Prohnilé město
Lituju, že jsem si tuhle duologii přečetla tak rychle. To bylo něco tak famózního. Každou knížku jsem ohodnotila "jenom" čtyřma hvězdičkama, ale jako série je to jasných pět. Dlouho mi trvalo, se vzpamatovat z konce (a popravdě po tom už asi nikdy nebudu 100% v pohodě), ale jsem připravená znovu si nechat zlomit srdce.

Illuminae & Gemina
Tyhle dva skvosty snad nepotřebují komentář. Bohužel si je asi nestihnu přečíst před Obsidiem, ale pak je vezmu všechny tři po sobě a to bude teprve pecka!

Vampýrská akademie
Já vím, já vím. Ale když jsem to přečetla, tak jsem to milovala. Ráda bych se do nich pustila znovu, abych zjistila, jestli se mi pořád budou tolik líbit.

Kruhy magie
Tohle asi moc lidí znát nebude. Je to šest celkem krátkých knih, které jsem četla tolikrát! Naprosto unikátní svět a skvělý příběh.

Strážci času
Tuto trilogii taky moc lidí nezná, což nedokážu pochopit!  Miluju to, a kdyby to někdo zfilmoval, tak asi umřu blahem. První díl je teď v Levných knihách, tak si pro něj skočte. Garantuju, že nebudete litovat.

Bully
Jedna z mých alltime favourite knih. Za vydání tohohle skvostu budu lobovat tak dlouho, až se někdo rozhodne jí konečně vydat! Četla jsem jí už asi tak pětkrát a s radostí to dotáhnu klidně na desítku.

Making Faces
Další z knížek, která by si zasloužila vydání v češtině! Je jedno kolikrát jí budu číst, ale vím, že pokaždý budu u určitých částí brečet.

Hostitel
Ze Stmívání už jsem vyrostla, ale Hostitel pro mě navždycky zůstane jednou z mých oblíbených knih. Ten příběh, ten svět, ta myšlenka. To je něco tak unikátního. Na vydání dalších dílů stále čekám a doufám, že se tak jednou opravdu stane.

Without Merit & November 9
To asi nepotřebuje moc komentář. Colleen je královna a tohle jsou mé dvě nejoblíbenější knihy od ní.

Havraní kruhy
Po dočtení Síly jsem věděla, že se k nim jednou vrátím. Potřebuju tam najít všechny ty malé detaily, které mi unikly. Siri je fenomenální autorkou a to, co dokázala, je něco jedinečného. A tak hrozně moc se těším na další knihy z tohohle světa!

Letopisy Narnie
Nedávno dávaly v televizi první dva díly a já dostala děsnou chuť přečíst si to všechno znovu. Četla jsem to už tak dávno, že vlastně ani pořádně nevím, jak to skončilo. 

Jiskra v popelu
Popravdě, na třetí díl se netěším. Zejména kvůli změně obálky. Abych se do toho znovu dostala, tak si musím přečíst první dva díly znovu a pokusit se oprostit od té děsivé obálky třetího dílu. 

Uvnitř mé hlavy
Tohle je knížka, kterou je třeba přečíst dvakrát. Naprosto mě to dostalo a tak je skoro až nutnost přečíst si to znovu a objevit tam všechny ty náznaky a věci, co autorka schovala do textu a lépe tak vše pochopit.

Čas čarodějnic
Hrozně se těším na chystaný seriál! Z knížek jsem toho hrozně pozapomněla, tak si musím osvěžit paměť před tím, než se pustím do seriálu. Ale řekla bych, že na to mám zatím času dost!


Čtete knihy vícekrát? Které si toužíte přečíst znovu?

9 komentářů:

  1. Taky bych si hned dala znovu Harryho, Měsíční kroniky, Jiskru v popelu a Eragona ❤

    OdpovědětVymazat
  2. Mám knihy, které si chci přečíst víc než jednou (a vím to u nich na 100 %), ale jen k málu jsem se skutečně dostala. Pořád přibývají nové světy čekající na objevení, a vracet se k těm již známým není čas... Ale jednou, jednou si ho udělám.
    A já se na třetí díl Jiskry těším, protože Host dělá vlastní obálky a žádná hrůza tam nebude :) Snad :D

    OdpovědětVymazat
  3. Harry Potter a Letopisy Narnie - to bych mohla číst pořád dokola. :-) taky si říkám, že mám hromadu novinek na nočním stolku, ale Harry je Harry

    OdpovědětVymazat
  4. Eragona jsemm četla jednou a upřímně mi to stačilo....možná tak první díl bych si dala znovu, jen tak z nostalgie. Měsíční kroniky mám rozečtené, k Letopisům jsem se vracela nedávno a zhltla je v rekordním čase.
    Docela mě láká si znovu přečíst sérii CHERUB a konečně se dopracovat k tomu poslednímu dílu....K tomu se ale pořád nemůžu odhodlat, protože nechci, aby ta série reálně skončila :D Je mi jasné, že autor další knížky o těch samých hrdinech nenapíše, ale stejně....Rozloučit se s oblíbenou sérií je sakra těžké...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem Eragona milovala :D ale je to už dávno, co jsem to četla, tak možná bych se na to teď dívala jinak (i když snad ne :D)
      O téhle sérii slyším prvně, ale podívám se na ní :)

      Vymazat
  5. Ahoj HP ságu taky můžu číst znovu a znovu.Snažím se toho využít a velkou část jsem znovu přečetla v angličtině a teď mám rozečtenou (už tedy hodně dlouho) šestku v němčině. Už aby bylo po státnicích a po škole vůbec, abych se zase do toho mohla ponořit. :-) A jinak minimálně většinu knížek alespoň podle názvu znám, některé mě i dost lákají, tak aspoň teď vím, že to není krok vedle. :-)

    OdpovědětVymazat