neděle 1. října 2017

Multiple copies #1

Protože mám tolik duplicitních kopií, vydá to nakonec na dva články. Já vím, já vím. Mám problém. Ale když mě to prostě nedá.
(sneak peak na článek číslo 2: moje Harry Potter sbírka. Čekám na vydání určitých kopií, abych je tam mohla přidat)


(no a sneak peak #2 je tady na fotce)



Měsíční kroniky 
Tohle je moje srdcovka. Miluju tuhle sérii a právě díky ní jsem se zamilovala do retellingů. Nejdřív jsem jí (samozřejmě) měla jen v češtině a pak se hrozně dlouho čekalo na Winter, tak jsem si jí koupila v paperbacku v angličtině (teda takhle. vy jste dlouho čekali, já si Winter koupila hned jak vyšla v aj). A pak vyšla Stars Above (Hvězdy nad námi) a tu jsem si pořídila v hardbacku.

Tak jsem si pak na různých bazarech pořídila i Cinder, Cress, Fairiest a Winter (jo, znovu) v hardbacích. A pak vyšla Winter v češtině, tak jsem si jí nechala dát k vánocům (jo, mám jí třikrát). Abych obě sbírky měla kompletní musím ještě někde najít Scralet v aj v hardbacku a Hvězdy nad námi v češtině. Jo a ještě Wires and Nerve v češtině, ale to nevypadá, že by se chytalo.


Illuminae
V tom jsem nevinně! Nejdřív jsem si pořídila anglický paperback, protože jsem si vůbec nebyla jistá, jestli tahle knížka je pro mě (je). No a pak na loňském Humbooku rozdávali čtenářskou kopii, takže jsem si jí vzala. Protože proč ne! 


Mechanický anděl
Protože (jak už jsem říkala několikrát) já a Cassandra si moc nerozumíme, tak jsem si první díl koupila v aj někde na bazaru asi za tři eura, abych to zkusila. A pak YOLI mělo akci 1+1, tak jsem si jí koupila znovu i se zbytkem série, protože mi všichni říkali, že to stojí za to. A stálo. Až na ten epilog. Ten mi tak znechutil celou sérii, až je to smutný.


Paní půlnoci
Tak v tomhle jsem taky nevinně! První díl jsem si koupila ze samého důvodu - všichni mi říkali, že to stojí za to. Přečetla jsem tak polovinu a pak vyšel ACOMAF a já jí odložila. Ale líbilo se mi to. Jenže teď se bojím pokračovat, aby to neskončilo jak s Pekelnými stroji. Každopádně druhou kopii Paní půlnoci jsem dostala od Slovartu s těmihle krásnými modrými okraji.


Půlnoční koruna & Královna stínů
Nejdřív jsem si pořídila paperbacky prvních čtyř dílů a po přečtení první knížky jsem si říkala, že je to dobře. Dle mého nestála za nic. A jak jsem četla dál, tím víc se to zlepšovalo, až jsem si Říši bouří a Tower of Dawn koupila v hardbacku. Podařilo se mi sehnat Queen of Shadows a Crown of Midnight v harbacku za levno, takže ty mám dvakrát a teď nevím, jestli doplnit i zbytek nebo ne. Uvidíme, uvidíme.


ACOTAR
Jako se Skleněným trůnem jsem si koupila i Dvůr trnů a růží v paperbacku, ale pak jsem si to tak zamilovala, že ACOMAF a ACOWAR jsem si koupila v hardbacku. A abych všechny měla ve stejném vydání, tak jsem si na bazaru sehnala  i hardback ACOTARu. Mám problém, já vím.
(Ještě větší problém je, že jsem Tower of Dawn musela dát na úplně jinou poličku, protože sem se už nevešel)


Uvnitř mé hlavy
Tady v tom jsem taky nevinně! První díl jsem si koupila, protože mě to hrozně lákalo a pak se mi naskytla možnost dostat knížku i v angličtině, to jsem nemohla odmítnout! A tak mám obě.


Dám ti slunce
Vím, že se už opakuju, ale tady v tom jsem taky nevinně! Tuhle knížku miluju! Fakt hodně hrozně moc a měla jsem hardback, ale líbil se mi i anglický paperback, kde jsou uvnitř ilustrace. Nechtěla jsem si ho kupovat, ani jsem o tom nijak vážně neuvažovala a pak mě Kája překvapila tím, že mi ho dala k Vánocům! 


Jen jeden rok
Za tohle už můžu. Jen jeden rok jsem si koupila v angličtině za pade (nekup to) a byla jsem spokojená, že jsem udělala tak skvělej obchod. Pak přišel Svět knihy a slevy. Jen jeden rok a Jen jeden den byl každý za pade a já jako někdo, kdo chce mít všechny série pěkně dohromady a ladící jsem si je koupila oba.


A to je z mých duplicitních kopií pro tentokrát vše! A jak to máte vy? Máte nějaké knihy vícekrát?

6 komentářů:

  1. Uáááá! Já naprosto zbožňuju tvojí knihovnu! Můžu tě někdy přijít vykrást? :O ♥♥♥ Haha, taky mám problém s duplicitními kopiemi. :D Mám v češtině a angličtině Cinder, ve třech vydání pak knihu 13 Reasons Why, dvakrát první díl Harryho Pottera, pak sérii Zahrada nesmrtelnosti mám jak v češtině, tak i angličtině. :D A málem bych zapomněla na Kroniky Kaninů, ty mám taky komplet v angličtině i češtině! A dvakrát Roar od Cory Carmack! Nemůžu si pomoct! :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžeš! Co bych pak četla? :D
      Taky dobrý :D A neboj, rozroste se to :DD

      Vymazat
  2. Tak to já anglicky zatím nečtu (učebnice nepočítám :D), relaxuju u českých knih, ale i tak se mi sem tam zadaří něco koupit vícekrát, třeba když mi kniha nedojde poštou do autogramiády, šup, už mám doma další :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně zařízená knihovna s doplňky. Kde kupuješ ty funko dolls?

    OdpovědětVymazat
  4. Jó, vždyť člověk za to nemůže, že v angličtině vychází tolik speciálních edic, nebo jsou všechny edice tak krásné, že si nemůže vybrat jen jednu. :D
    Anglické vydání Měsíčních kronik ti závidím. Doteď lituji, že jsem to začala kupovat v češtině místo v angličtině.
    Jinak já mám dvakrát Fangirl, neodolala jsem speciálnímu vydání s fan arty. Pak mám dvakrát Carry On, protože jsem musela mít tu novou obálku. Také mám české a anglické vydání We Were Liars. Mám česky a anglicky scénář Fantastických zvířat a Harryho mám také v různých vydáních. Dvakrát mám ještě Volání netvora. K Harrymu mi asi ještě nějaké další kopie přibudou, ale k ničemu dalšímu už asi ne, páč už teď nemám kam ty knihy pořádně dávat. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já věřím, že Wires and Nerves v češtině bude, Egmont se na svém fb letos (někdy zkraje roku) myslím ptal, jestli chceme, aby to vydali... ačkoli se mi to momentálně nedaří dohledat. Myslím, že odpověď byla víc než jasná. :)
    Mně se hrozně líbí ty americké hardbacky Dvorů... vždycky, když je u tebe na ig vidím, mám co dělat, abych si neposlintala monitor :D Takže do budoucna o nich budu minimálně uvažovat.
    Co se týče nějakých mých zdvojených vydání, tak mám Stoletého staříka a Analfabetku samostatně a ve společném vydání. Ztracené stříbro, Bronzové stíny a Měděnou venuši mám rovněž zvlášť i jako 3v1. A takový zvláštní případ je kniha Faraonův komplot, která u nás vyšla pod dvěma různými názvy (pod tímto u nakl. Vademecum zkraje 90. let, a pod druhým jako Akce farao u Knižního klubu někdy po r. 2000). Ještě Quo Vadis mám dvakrát, jedno je 115 let staré a druhé je z roku 2011, myslím. :)
    A to je asi vše. :)
    U Illuminae bych se v případě cz vydání podívala po pevné vazbě, protože... tu knihu je radost vzít do ruky. Vážně.

    OdpovědětVymazat