pondělí 11. září 2017

10 knih, které si chci přečíst do konce roku

Znáte to.. vyjde nová knížka a vy jí hned musíte mít. Prý si jí hned přečtete. A pak většinou skončí na kupící se hromadě knih k přečtení, kde skončí pod další kupou nových knih. Na všechny tyhle knížky jsem se hrozně těšila, ale prostě jsem se k nim nedostala. (no, mohla bych přestat číst knížky, které už jsem četla a pustit se do těchto)


Píseň zimy od S. Jae-Jones
Knížku jsem si koupila jako odměnu za zkouškové v AJ, s tím že si jí přes léto přečtu..

Roar od Cory Carmack
Tahle vyvolala v zahraničí skoro stejný poprask jako Caraval (který jsem si samozřejmě zatím taky nepřečetla) a tak jsem neodolala a pořídila jsem si jí.

Paní půlnoci od Cassandry Clare
Začala jsem jí číst loni, jenže pak mi přišel ACOMAF a musela jsem jí odložit. Překvapivě se mi to líbilo, tak bych se jí ráda nějak prokousala.

Plíseň od Siri Pettersen
Do Odinova dítěte jsem se zamilovala, ale nějak nebyla chuť ani čas si přečíst druhý díl. Navíc se na to moc netěším, protože vím, že se to bude odehrávat jinde, než první díl a to mě moc neláká.

Flame in the Mist od Reneé Ahdieh
Miluju to, jak Reneé píše. Navíc ve spojení s asijskou mytologií! Knížka jako dělaná pro mě. Jen najít chuť k přečtení.

Nevernight od Jaye Kristoffa
Jednou jedinkrát jsem něco vyhrála a byla to právě tato knížka, kterou všichni opěvují! Má to být temné, krvavé a naprosto super.

Strange the Dreamer od Laini Taylor
Tahle knížka má jednu z těch nejkrásnějších obálek a sedí mi v knihovně už celkem dlouho, poslední dobou jsem na ní dostala chuť, tak se do ní asi brzo pustím.

Všem klukům, které jsem milovala od Jenny Han
V rámci Humbooku, je tohle asi spíš nutnost, než cokoliv jinýho. Na druhou stranu se na to celkem těším, zatím všem co znám, se to líbilo.

Cestovatelka od Alexandry Bracken
Druhý díl Pasažérky mám doma už od ledna a pořád se k němu ne a ne dostat. Z prvního dílu jsem nebyla vůbec nadšená, ale chci vědět, jak to vlastně celý skončí.

The Raven Boys od Meggie Stiefvater
Série s tak nádhernýma obálkama, až to bolí. Nic moc ani nevím o ději, ale prý je to magický a stojí to za to. 

A co vy? Jaké knížky chcete letos ještě stihnout?

4 komentáře:

  1. To znám. =D =D Já kvůli tomu moc nechodím do knihkupectví. =D Všem klukům které jsem milovala jsem četla - dobrá kniha. =D Na mě čeká druhý díl, tak jako na tebe těchto deset knih. =D A taky ještě Rudá královna, několik dílu Mercedes Thompson, Divergence nebo pokračování Girl Online. =D Je toho opravdu dost. =D

    OdpovědětVymazat
  2. To přesně znám :) Můj seznam vypadá i dost podobně :)Dost knih z tvého výběru mám už docela dlouho v hledáčku také :) Plánuji pustit se do Flame in the Mist, Všem klukům, které jsem milovala i do Cestovatelky :) A osobní cíl je konečně dolouskat Tanec s draky, a´t mám tuto sérii kompletní :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já chci stihnout Tha Raven Kinga, abych měla konečně tu sérii komplet, jelikož je to fakt bomba. Z těch tvých určitě Píseň zimy a Cestovatelku, ty tu už mám připravené na září :) Je toho fakt dost... třeba ještě trojku Lary Jean, dvojku Falešného polibku...

    OdpovědětVymazat
  4. Píseň zimy mě taky láká a má nádhernou obálku! Rozhodně se na ni chystám :-)

    OdpovědětVymazat