čtvrtek 18. května 2017

Humbook dle mého gusta

Už jsem to tady někde říkala, ale nějakým zázrakem se mi povedlo stát se ambasadorem pro letošní Humbook! (7. října si určitě udělejte volno a nějak se dopravte do Prahy, do MeetFactory - nejenže tam budou tyto tři zahraniční autorky, ale i dvě české)

Součástí našeho abasadorování je i brainstorming ohledně letošního ročníku - co by se nám líbilo, nelíbilo, co si myslíme, že tam nesmí chybět. Důležitý je i fakt, že to není jen na nás ambasadorech a organizátorech, ale i na Vás, dalších čtenářích.

Co Vám by se líbilo? Co Vy byste chtěli vidět?

Tady je pár věcí, které by se líbily mě.




Začnu s věcmi, co tam byly i loni. Rozhodně bych byla ráda, kdyby se zopakovala přednáška ohledně toho Jak se tvoří kniha, protože jsem jí minule propásla, když jsem stála frontu na Paoliniho.

Je asi zbytečné to zmiňovat, ale doufám, že Instagraf, kde si pod jistými hashtagy můžete vytisknout vlastní fotku, tam opět nebude chybět.

Zajímavé by bylo, kdyby se tam nacházelo i třeba takové to velké točící kolo (to je odborný název), kde se dají vyhrát různé ceny - od nějakých reklamních předmětů jako jsou placky, nálepky a tužky po knížky a knižní poukazy.

Co by bylo bezva, je nějaký předfestifalový exluzivní HumbookBox, kde by se nacházely reklamní předměty, různé plakáty. Něco jako zahraniční knižní boxy, mínus knížka. Nebo by tam vlastně i knížka mohla být, ve formě nějaké reading copy, toho, co teprve vyjde. (Mě by se tam líbily nějaké věci třeba od QuackerCandle.. a mě. #skromnostnadevše)
(edit: původně tenhle nápad vyšel v nějaké společné konverzaci od Markét z Quacker's Messy Life, který jsem pak takhle omylem bezostyšně ukradla, to je tak když máte paměť dobrou akorát tak na pamatování si textů písniček, co vyšly před více než pěti lety)

Další věc. Nějaký koutek se záložkami, plakáty, artprinty, nálepkami, a vším, co Vám může napadnout, by taky vůbec nebyl na škodu. (A kdyby náhodou tam byly i moje designy, tím líp :D). Motivy jednotlivých předmětů by se mohly pohybovat od obecně knižních, ke knihám, co vyšly a samozřejmě hlavně ke knihám od autorek, které jsou na Humbook pozvány.

Pro představu (nebo spíš, co bych si představovala - takovej mlovesreading koutek :D):


K tomu se váže i další věc. Podle mě by byly super i záložky a artprinty, co si sami můžete vybarvit tak, jak byste chtěli.

Pro představu:

(Třeba byste nechtěli jahodovej shake, ale čokoládovej)

Zajímavé by mohly být i různé předfestivalové fotkové soutěže, kde třeba ti s nejlepší, nejzajímavější a nejoriginálnější fotkou by mohli vyhrát zajímavé ceny - od VIP vstupenek, knih, po osobní setkání s autorkami nebo právem přeskočit fronty.

A když by existovaly předfestivalové soutěže, tak by mohly být i festivalové fotkové soutěže! Nejlepší a nejoriginálnější by zase byly oceněny.

To je tak všechno, co mě v tuhle chvíli napadá.. Jak to vidíte vy? Co vy byste tam potřebovali?

9 komentářů:

  1. Páni, vidím, že propagace Humbooku je v plném proudu, už se na něj velice těším, hlavně také na Vámi vymyšlené akce.
    Co mě ale docela zaráží, je tato forma propagace, tedy zrovna tento článek. Některé věty ti nedávají smysl, měla by sis překontrolovat interpunkci a skloňování.
    Myslím, že Humbook si propagaci určitě zaslouží, ale měla by se dělat pořádně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, psala jsem to, když mě bolela hlava a dokonce jsem si to i několikrát po sobě kontrolovala a opravovala. To je upozornění pro mě pro příště, že když se necítím 100%, tak pak takové nebudou ani články, protože mi toho spousta uteče.
      Znovu jsem si to po sobě přečetla a upravila a už by to mělo být tak, jak jsem si to původně představovala :)

      Vymazat
  2. Nejvíce bych uvítala právě ten koutek se záložkami, plakáty, artprinty atd., protože vlastně nic takového s tématikou nějaké série/knihy nemám a rozhodně bych to tam hned šla celé vykupovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (A samozřejmě by mi vůbec nevadilo, kdyby to byla zrovna tvoje tvorba! :D)

      Vymazat
    2. taky si myslím, že by to bylo bezva a mělo to úspěch, protože v čechách tyhle "merch" shopy prostě nejsou :D

      Vymazat
  3. Moc ráda bych tam viděla úplně všechno z toho, co jsi tu napsala a doufám, že se tam budou dát sehnat tvoje záložky, hrozně se mi líbí (ale to už asi víš :D).
    Jinak mě teď ještě napadlo udělat každé knížce vlastní balíček, jehož součástí by byla svíčka podle té knihy, věci od tebe a nějaké drobnosti jako placky apod. Nebo zápisníček s tvým designem... Ať už jako výhra nebo k VIP lístkům nebo na místě ke koupení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám! :D a děkuju moc <3

      To je taky bezva nápad! Až se to bude zase někde řešit, tak jim tam tohle předhodím (a samozřejmě řeknu, odkud ten nápad vzešel :D)

      Vymazat
  4. Určitě bych byla pro velké množství záložek (to aby bylo z čeho vybírat), marné by nebyly třeba taky nějaké hrníčky a nebo jak psala Lenka, svíčky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad hrnečkama jsem taky uvažovala! Nebo vlastně nad čímkoli, co se dá nějak potisknout - tašky, penály, termohrnky, sešity, povlaky na polštář :D
      Svíčky by taky byly super!

      Vymazat