neděle 4. prosince 2016

Nové knižní přírůstky za: listopad 2016

Oproti minulému měsíci jsem si velmi (ale vážně VELMI polepšila). Čtěte: pořídila jsem si jich méně. Navíc, velká část těch co jsem si pořídila ve slevě. Velký slevě. Takže ve výsledku, to vůbec nebylo zlé. A deset je krásné, kulaté číslo.

Co všechno jsem si tedy pořídila?




V listopadu jsem si pořídila jsem dvě české knihy, jednu z nich jsem si koupit "musela," protože Knižní klub. A protože tenhle katalog byl naprosto tragický, tak jsem si vybrala tu nejlevnější možnost. Tou byla Byla jsem tu od Gayle Formanové.
(P.S. máte někdo zkušenosti se zrušením Knižního klubu? Jak na to?)

Druhou a poslední českou knihou je Naslouchač od české autorky Petry Stehlíkové, po které pokukuji už věky a neskutečně se těším až se k ní dostanu.

Bully od Penelope Douglas jsem dostala výměnou za záložky a já tuto krásku mám konečně i ve fyzické podobě.

Winter a Fairest jsem si pořídila na knižním bazaru ta hubičku a nutně jsem je potřebovala do své sbírky Měsíčních kronik. Teď už mi chybí jen Scarlet v hardbacku a budu mít všechny anglické a i české (mínus Stars Above, které ještě nevyšly). Co můžu říct, tuhle sérii prostě miluju!

Dále tu pak mám Ivory and Bone, což je tak trochu převyprávění Pýchy a Předsudku zasazené do pravěku. A neklasicky to vypravuje hlavní hrdina, ne hrdinka. Zní to úžasně, ale bohužel kniha mě dost zklamala. Byla dost plochá a dostatečně nevyužila svůj potenciál.

Protože neodolám dobré slevě tak tu mám i Queen of Shadows do své Sarah J. Maas sbírky.

Heartless jsem měla předobjednanou snad půl roku, protože jak můžete vidět, tak Marissu Meyer miluju. Takže i přesto, že Alenku v říši divů nemusím a upřímně se mi nelíbí, tak jsem po knize sáhla. Teď ji právě čtu a není to vůbec zlé. Jen je tam spousta narážek na Alenku a celý svět za zrcadlem, který nechápu (což se dalo očekávat).

A poslední dvě knihy jsem si pořídila v Drážďanech na výletě. Jednou z nich je Gemina, druhý díl Illuminae, kterou MILUJU (ta Illuminae? Ten Illuminae? To Illuminae?). Nemůžu se dočkat až se do Geminy pustím a snad bude stejně dobrá jak Illuminae.

A jako poslední jsem si pořídila Star-Touched Queen, po které jsem toužila hrozně dlouho, ale celkově mě hrozně zklamala. Kniha má sice překrásnou obálku, ale to je tak všechno. Jakýkoli potenciál s indickou mytologií, zůstal pohřben a to co se tam objevilo, bylo k ničemu, protože bez vysvětlení to neznalec prostě nepochopí. Taky se moc nedá říct, že by kniha měla nějaký příběh. Tři čtvrtě knihy se spíš jen tak plká a konec je naprosto přitažený za vlasy. No prostě, u mě hrozný propadák.



A co jste si v listopadu koupili vy?

6 komentářů:

  1. Před chvílí jsem někde na fb narazila na informaci, že Stars Above vyjdou v ČR v lednu. Asi zbytečné říkat, jak hrozně se těším :D
    Naslouchač se ti určitě bude líbit :) Doufám, že Gemina u nás vyjde co nejdřív, protože Illuminae (já používám střední rod)... to bylo prostě něco neskutečnýho.
    Já budu úlovky za litopad teprve sepisovat, ale při počítání jsem se docela zděsila: je jich 19 :D Uklidňuji se tím, že 9 jsem nějakým způsobem vyhrála, nebo byly velice levné. Ony tak nějak všechny byly ve slevě :D
    O členství v KK jsem nějakou dobu uvažovala, ale pak mě to nějak přešlo. Na stránkách Buxu najdeš v sekci Knižní klub - pravidla členství (nebo tak nějak), za jakých podmínek se dá z KK vystoupit. Snad jsem pomohla aspoň trochu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, ale upřímně se mi vůbec nelíbí ta obálka :( ale jinak je na co se těšit <3
      Jsem teď na straně 72 u Geminy a je to bomba! Ale zatim ne taková, jako Illuminae :D
      Slevám čtenář prostě neodolá!
      Kouknu se, díky!)

      Vymazat
  2. Moooooc pekne knihy, kdyby si neco nechtěla,beru 😂😂😂
    Katy

    OdpovědětVymazat
  3. Áááá, jak já ti ty všechny knihy závidím! Hlavně tedy ty knihy v angličtině..:D Okamžitě bych tě zbavila Heartless - i když stejně jako ty Alenku nemám ráda, ale je to prostě Marissa Meyer! - Fairest a Winter, a málem bych zapomněla na Bully..:3 A už jsem říkala, že naprosto obdivuji tvoje fotky? Pokud ne, tak ti to říkám nyní, podle mě jsou naprosto úžasný..:3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heartless mám už přečtenou a byla VÝBORNÁ! Což je co říct, protože já Alenku fakt nemusím :D
      Děkujuuu, jsi hrozně hodná! <3333

      Vymazat