úterý 25. října 2016

Co a kdo stojí za přeložení? #2

V prvním "díle" jsem se zaměřila především na fantasy YA knihy a NA a klasickou romantiku jsem trochu vynechala (ale i tak jich tam pár místo našlo) - tento článek je TADY.

Proto jsem se rozhodla sepsat i druhý díl a seznámit Vás s dalšími autory, které stojí za to (dle mého) si přečíst.

Pořadí je náhodné, podle toho jak jsem si na jednotlivé autorky zrovna vzpomněla.



1. Penelope Douglas

Penelope patří mezi mé nejoblíbenější autory, dokáže psát, vtáhnout do děje a naprosto Vás dostat. Citově Vás nezdecimuje tolik jako Colleen Hoover, ale dost se tomu přibližuje. Obzvláště její prvotina Bully. Četla jsem jí už nejméně čtyřikrát a pořád mě baví a dokzáže rozbrečet.

Výsledek obrázku pro bully penelope douglas

Pár dní nazpátek teď vyšla její nová kniha Punk 57, která byla taky dobrá, ale nedostala mě tolik, jako Bully. Přesto jí dávám čtyři hvězdy a doporučuji.

Výsledek obrázku pro punk 57 penelope douglas

2. Tracy Wolff

Tracy jsem objevila někdy v roce 2013, v době kdy jí vyšla nová kniha Crash Into Me o rockové kapele a naprosto jsem se do ní zamilovala. Jak do knihy, tak do autorčina psaní. A přestože je to trochu tuctová kniha, zbožňuju jí a patří mezi mé nejoblíbenější.

Výsledek obrázku pro crash into me tracy wolff



To samé mohu říct o Shredded! Sportovní romance, ve které nefigurují hokejisti! Trefa! V sérii Extreme Risk máme snowboardisty <3 K prvnímu i druhému dílu této série se ráda vracím, třetí už za moc nestál.


Výsledek obrázku pro shredded tracy wolff

3. K. Webster

Přiznám se, že jsem od ní četla pouze jednu knihu, ale ta mě přesvědčila, abych si přečetla i zbytek jejích knih. Dirty Ugly Toy sice zní, že to bude.. no, však si dovedete udělat představu, ale opak je pravdou. Jasně, občas je to dost dirty, ale jde tam i o jiné věci a celkově je to vážně hrozně dobrá a především čtivá kniha.
Výsledek obrázku pro dirty ugly toy k webster



4. Cora Reilly

Autorčinu sérii Born in Blood Mafia Chronicles zbožňuji, především první knihu. Jak už napovídá název je tam mafie a hodně krve. Ale je to bezva! Mafiánský kluci jsou prostě sexy.


Výsledek obrázku pro bound by honor

5. Erin McCarthy

Erin je jedna z těch velmi plodných autorek a na kontě má velkou spoustu knih. Já od ní četla dvě série, jednu z vysokoškolského prostředí (první a třetí díl jsou TOP) - True Believers, a potom jednu, která začíná na vysoké a postupně se z ní dostáváme a i tato série je velmi povedená. Výborné oddechovky.

Výsledek obrázku pro true believers erin mccarthy



6. Aurora Rose Reynolds

Aurora je jedna z těch autorek, které neví, kdy říct dost. Protože tu máme jednu hlavní sérii a pak asi čtyři spin-off série. Ale většina knih je dobrá, dobře se čtou. Místy už to začíná být trochu moc. Rozhodně nedoporučuji je číst všechny hned po sobě, ale jinak Aurora umí psát a umí to dobře. O svalnaté muže tu není nouze.


Výsledek obrázku pro aurora rose reynolds


7. Karina Halle

Jedna z těch temnějších autorek. V jejích knihách jde nalézt ta druhá strana drog a mafie a různých kartelů. Často tam jsou části, které jsou prostě.. fujky, ale celkově jsou to nádherné knihy s výbornými příběhy. Jen to není slaďárna.


Výsledek obrázku pro karina halle

8. Cari Quinn

Od Cari jsem zatím četla dvě její série a přestože nejsou nijak závratně originální, zabaví, dobře se čtou a někdy i ta slzička ukápne. Série Tapped Out je trochu temnější (malinko, rozhodně to nemá nic na Karinu Halle), protože je z prostředí MMA a tak trochu i podsvětí tohoto světa.

Výsledek obrázku pro cari quinn books

9. J. S. Cooper

Jedna z nejplodnějších autorek co znám. Jsem přihlášena na její newsletter a pořád chodí zprávy, že zase vydala něco nového. Je ale pravda, že její knihy jsou kratší. Opět, nejsou to žádné světoborné knihy, které udělají velkou díru do světa svou originalitou, prostě klasická romantika. Ale J. S. dokáže psát tak, že se k jejím knihám budete rádi a často vracet.


Výsledek obrázku pro rhett js cooper

10. Rebecca Zanetti

Rebecca umí napsat jak dobrou současnou romantiku, tak i fantasy. V sérii Dark Protectors vytvořila originální svět plný upírů (kteří se netřpytí), vlkodlaků, měničů a mnoho dalších příšer. Naopak v sérii Maverick Montana nám představuje tři bratry a jejich životní příběhy. Svaly nechybí.


Výsledek obrázku pro dark protectors rebecca zanetti shadowed

11. Sherrilyn Kenyon

Jméno Sherrilyn Kenyon je v i u nás možné vidět, ale bohužel ne mnoho lidí jí zná a z její početné sbírky knih bylo přeložena jen nepatrná část. Upřímně nechápu, proč u nás nemá větší oblibu, protože to co Sherrilyn vytvořila je něco famozního. Uznávám, že poslední dvě tři knihy v Dark Hunters sérii už za moc nestály, ale většina z této dlouhé série byly naprosto skvělé. Styxx je jednou z mých nejoblíbenějších knih vůbec.
A co je na této sérii vlastně tak bezva? Mytologie. Nejen ta řecká, i když ta tam převažuje, ale i egyptská a mnoho dalších.

A to nemluvím o její další sérii The League - opět naprosto výborně vymyšlený nový svět.

Výsledek obrázku pro styxx sherrilyn kenyon goodreads


12. Tessa Bailey

Tessa píše hrozně dobré knihy z policejního prostředí. Jsou to takové ty trochu kratší knihy, které Vám hrozně rychle utečou, protože jsou prostě výborné a dobře se čtou. Opět to nejsou nějak extrémně originální knihy, ale ono to je jedno, protože Vás vtáhnou do děje a i když už od začátku tušíte jak skončí, tak je prostě musíte dočíst.

Výsledek obrázku pro tessa bailey


13. Roxie Rivera

Roxie je další z autorek, které se na mafii dívají z té druhé strany - aneb nebojujeme proti ní, ale jsme v ní. A hlavními svalovci jsou Rusové, od kterých ani hrozně kýčovité přezdívky nezní tak hrozně. Přestože takové sluníčko zní v ruštině skoro stejně jako v češtině, tak se mi z toho nechtělo zvracet. Berušku bych ale asi nerozdýchala ani v ruštině.

Výsledek obrázku pro roxie rivera


4 komentáře:

  1. S tu 4. plne súhlasím!!!! Čítala som 3. diely tej mafiánskej série ako amatérsky preklad, ale chcem ju mal v mojej knižnici!! Zamilovala som sa do toho a tá autorka je vážne skvelá!!<3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 4. díl byl taky výborný! angličtina v těch knihách není vůbec složitá, tak bych do toho šla i v aj :)
      a mít je v knihovně by vůbec nebylo na škodu

      Vymazat
  2. S Penelope Douglas určitě souhlasím, píše vážně dobře.:) O ostatních, kromě Cory Reiily, jsem neslyšela, ale určitě se na jejich tvorbu podívám.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem strašně ráda, že jsi tady napsala i Sherrilyn Kenyon. Je to jedna z mých nejoblíbenějších autorek a mrzí mě, že jí u nás skoro nikdo nezná. Její knihy zbožňuji a nedám na ně dopustit. ♥

    OdpovědětVymazat