neděle 21. srpna 2016

Olomoucký knižní sraz

Včera jsem se vypadala na dlouho (fakt dlouhou) cestu z Prahy do Olomouce na knižní sraz. Upřímně, normálně normálně bych se takovou délku netáhla, ale chtěla jsem se vidět s Kájou a Zuzkou. Originální plán stejně byl, že do Olomouce pojedu v úterý, tak jsem to jen o pár dnů posunula.

A jak to vše probíhalo a co se celý den dělo?




Okolo desáté jsem dojela na olomoucké hlavní nádraží (vstávání v šest ráno po celém týdnu vstávání v pět do práce mě skoro zabilo), kde na mě čekala Kája, která mě provedla po hlavních olomouckých atributech (do hoďky jsme to měly prošlý :D) a pak jsme se vydali do Šantovky, kde naše cesta vedla hned do knihkupectví.

Já jsem si (i přes bookbyingban) koupila Uvnitř mé hlavy  (každopádně to samozřejmě nebyla první kniha tento měsíc), po které jsem pokukovala již nějakou dobu.

Pak jsem si sedly do kavárno-restaurace a daly jsme si tenhle domácí ledový čaj s citrusy - rozhodně doporučuji všem Olomučanům, aby vyzkoušeli!

(Dvůr trnů a růži Kája právě čte a já Vám jí všem mnohonásobně doporučuji!)

Zároveň jsem zde s Kájou udělala rozhovor, který jsem v nejbližší době hodím.

A po obědě jsme vyrazily na místo srazu (kavárna Bistrá Kráva). Ještě odbočím, ale hrozně mě překvapilo, že celodenní tramvajový lístek mě stál jenom 23 korun! 23! To se v Praze jen tak nevidí. Ehm, nikdy nevidí.

Sraz uspořádaly Veru a Terka na naprosto úžasném místě! Krásné prostředí a výborné pití (ale na tak dobré, jako ten ledový čaj).

Pak nastala doba kecání, drbání, knižních doporučení a hlavně, zábavy!

Malování tašek bylo úspěšné a všichni se do toho s nadšením pustili. Pozor, měkké "i" je tu schválně, protože se srazu účastnil i jeden velmi odvážný knihomol.

Tento design jsem si vymyslela cestou vlakem a musím říct, že na papíře to vypadalo mnohem lépe. Ale líbilo se to natolik, že jsem stejný design udělala i na tašku Káji.



Celá má sobota byla nádherně plná knih, mluvení o knihách a focení knih. Prostě sobota jak má být!

A co jste v sobotu dělali vy?









2 komentáře:

  1. Bylo to nejlepší a nejúžasnější a můžu ti tady nechávat komentáře (fakt nevím, jak je to možný :D)! Strašně se těším, až se uvidíme a na tvou recenzi na Uvnitř mé hlavy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, žes mě na to upozornila! Vůbec sem netušila, že by to mohlo nejít.
      Já se těším, až si to konečně přečtu :)

      Vymazat