středa 15. června 2016

Recenze: Stínová královna od C.J. Redwine



Autor
: C.J. Redwine

Název: Stínová královna (The Shadow Queen)

Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2016

Počet stran: 370


Převyprávění Sněhurky jaké tu ještě nebylo!

Jistě, převyprávění klasických pohádek je tu habaděj, ale takových jako je Stínová královna už ne.

Draci? Jsou tam.

Magie? Je tam.

Otrávené jablko? Není tam.


Stínovou královnu jsem četla již v dubnu a úplně jsem se do ní zamilovala! Rozhodně je v TOP10 za rok 2016 a možná i celkově.

Ještě než se podíváte o čem kniha vlastně je, zaujme už jenom obálka. Prostě nádherný, nádherný přebal a uvnitř je i naprosto překrásná a i celkem netypická mapa (doufám že to bude i v českém vydání).

S převyprávěními se poslední dobou roztrhl pytel a je tak těžké být v této oblasti nějak originální (například Mechanica je dost nápadně podobná Měsíčním kronikám), ale toto je něco naprosto jiného. 

Základní motiv je samozřejmě stejný - zlá macecha, která chce zabít svou nevlastní dceru ALE je tam magie a ne taková ta pohádková, ale ta temná, trochu děsivá magie. A draci. Tedy, je tam rada lidí, co mají dvě srdce (lidské a dračí) co se dokáží přeměnit v draka!

Muž co očekáváte, že je lovec, vlastně není lovec ale ten koho očekáváte, že je princ je vlastně lovec. Lorelai (aka Sněhurka) se neskrývá pár dnů, ale několik let a rozhodně nečekejte žádné trpaslíky!

Lorelai a její macecha "nesoutěží" v kráse, ale v síle jejich magie. Aby jí Lorelai porazila musí trénovat, ale nesmí se svou magií dotknout něčeho, čeho se dotkla její macecha, protože tím by se dozvěděla, kde se nachází.


Nakonec se to ale stejně dozvídá a posílá za ní Kola - prince z vedlejšího království, které sužují trolové/obři/něco takovýho. Podmínkou pro jejich odstranění je srdce Lorelai.

Přečetla jsem snad na jeden nádech - tak napínavá a zajímavá tahle kniha je! Nic se nestane tak, jak si myslíte že se to stane. Já osobně jsem i slzičku uronila (ti z Vás, co to budou číst určitě pochopí u které části).

Doopravdy výborná kniha, která je dobře propracovaná a promyšlená a ještě k tomu je napsaná tak, že Vám prostě nepustí dokud jí nedočtete.


A to nejlepší nakonec! Bude to série, skládající se ze stand-alone novel, každá bude jiné převyprávěním odehrávající se v jiném království.

2 komentáře: