pondělí 10. září 2018

Fotorecenze: Harry Potter: Magická místa z filmů



Harry Potter: Magická místa z filmůAutor: Jody Revensonová

Název: Magická místa z filmů

Nakladatelství: Slovart

Rok vydání: 2016

Počet stran:208










Bože. Jak já tyhle knížky miluju. Otevírají dosud nepoznané dveře do magického světa Harryho Pottera.

Podívejte se na tuhle nádheru! Má třetí kniha z této Potterovské edice od Slovartu a já si nedokážu vybrat, která se mi líbí víc.


Magická místa neskrývají jen řadu zajímavých informací ohledně toho jak, kde a proč se točilo. Uvnitř se nachází i nespočet nádherných fotografií, kreseb a náčrtů. Kdyby mi to nebylo líto, tak si pár stránek vytrhnu a zarámuju.



Oproti jiným knihám tam nebylo tolik vložených a vlepených bonusů, ale to neznamená, že to nebylo stejně skvělý. Protože bylo. A krásným bonusem na konci byla mapka Prasinek!




Považuju se za velkýho fanouška, ale upřímně.. zjistila jsem, že toho vlastně moc nevím. A že grafici umí odvést fakt úžasnou práci. Nikdy bych neřekla, že některé určité scény byly dodělány (nebo dokonce celé provedeny) digitálně.


Taky bych nikdy neřekla, kolik práce si dali s detaily. Těch drobností, co člověk přehlédne a skoro si jich ani nevšimne. Nebo drobností, bez kterých by něco prostě nesedělo.


Knížka je rozdělená do několika kategorií, dle míst, o kterých se tam píše. Mou nejoblíbenější částí byly samozřejmě Bradavice, protože fotky a kresby v této části byly prostě nádherné! Úplně mě přenesly zpět a dostala jsem chuť dát si filmový maraton a všechny ty nově nabité informace v nich hledat.



Taky bych nikdy neřekla, kolik míst bylo použito v záběrech několikrát jen s jinými dekoracemi! U řady z nich jsem to věděla, ale velká část mě překvapila! Nebo co všechno si museli vytvořit sami!



Ty schopnosti celého týmu, že tohle všechno dokázaly vytvořit... Smekám. Ať už digitálně nebo fyzicky, tak se vším si dali práci, do všeho dali 120% a je to znát. 



Knížka pokryla snad všechna místa, která se ve filmech objevila. Skoro na každé stránce jsem se dozvěděla něco nového, nebo zajímavého. Teď už si jenom listuju vnitřkem a kochám se tou nádherou.

3 komentáře:

  1. Tak tahle knížka vypadá vážně luxusně... HP je moje srdcovka, takže tuhle knížku si rozhodně připisuju na seznam :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná, dlouho odolávám s její koupí (spíše kvůli ceně), ale je prostě nádherná.

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha vypadá naprosto úžasně, HP miluju a informace z téhle knihy můžou být vážně zajímavé. :)

    OdpovědětVymazat